Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal - 30 капсули

Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal - 30 капсули

Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal осигурява на тялото нормални нива на магнезий и предпазва от мускулни травми, нарушения в съня и проблеми със сърцето.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 13.50 лв. -10%
15.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 3800500950754
Магически точки: 15
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 30 капсули
 • Една доза 1 капсула
 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1
 • Магнезий 100 mg

Описание

Защо магнезият е толкова важен?

Магнезият е сред основните минерали за тялото. След калция, той се намира в най-високи нива в организма. Магнезият се включва в множество реакции, които ежедневно протичат в организма, включително и осигуряването на клетъчната енергия и метаболизма. Също така се грижи за способностите на имунната система, здравите кости и мускулите и правилното функциониране на нервната система.

От голямо значение е поддържането на нормалните нива на магнезий в организма, тъй като той е и електролит, който човешкото тяло губи при физическо натоварване.

Какви са основните симптоми на магнезиев дефицит?

В случаи на ниски нива на магнезий в кръвта обикновено се наблюдават симптоми като мускулни крампи, мускулна слабост, нервна превъзбуденост, световъртеж. Ако дефицитът стане сериозен, тялото започва да губи и калия и калция си, а на тяхно място да натрупва натрий, което причинява задържането на вода.

Други симптоми при магнезиев дефицит са са аритмия, липса на апетит, усещане за гадене, както и до намалена чувствителност на инсулина.

Защо да приемаме Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal?

Формата на цитрат на магнезий гарантира бързо и лесно усвояване от организма. Също така магнезиевият цитрат по-трудно може да се предозира.

Магнезиев цитрат 10 осигурява нормални стойности на този минерал в тялото. Отразява се релаксиращо върху мускулатурата на цялото тяло, намалява нивата на стреса. Осигурява добър и качествен сън.

Според изследвания, магнезият се грижи и регулацията на тестостерона, а също така подпомага издръжливостта при активно трениращи.

Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal поддържа нормален електролитен баланс. Приеман във високи дози, магнезият има слабително действие.

Магнезият играе и основа роля в синтеза на аденозин трифосфат, който отговаря за доброто протичане на анаболните процеси в мускулите. Така магнезият се превръща в минерал от огромно значение за натрупването на мускулната маса, още повече, че той е нужен и за протеиновия синтез. А чрез катаболния си ефект осигурява добра работа на сърцето, справянето с хипертонията, предпазва от мускулни крампи, инсулт и инфаркт.

Как можем да си набавяме магнезий за потребностите на организма?

Микроелементът магнезий можем да набавяме чрез храната. Съдържа се най-вече в рибата и морските продукти, спанака и зеления фасул. Богати на магнезий още са булгура и овесените ядки.

Въпреки наличността му в определени храни, чрез тях трудно можем да си гарантираме достатъчни нива в тялото. За това е добре е да го приемаме чрез хранителна добавка.

Какви са основните ползи от употребата на Магнезиев цитрат 10/Ten Cvetita Herbal?

Приемът на магнезий осигурява на тялото:

 • добро мускулно здраве;
 • липса на неприятните мускулни крампи;
 • здрав и дълбок сън;
 • енергия и сила;
 • добра работа на сърдечната функция;
 • регулация на кръвната захар;
 • костно здраве и здрави зъби;
 • нормално налягане не кръвта;
 • здрава имунна система.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Вечер преди лягане, заедно с храна, по 1 капсула на ден.

ХЕЙ ТИ, АБОНИРАЙ СЕ ЗА БЮЛЕТИНА НИ СЕГА И ВЗЕМИ 10% ОТСТЪПКА ОТ СЛЕДВАЩАТА ТИ ПОРЪЧКА!

Ще получаваш промоции, нови продукти и новини.

* Имейл: