5-HTP 100 mg Vege OstroVit - 180 капсули

5-HTP 100 mg Vege OstroVit - 180 капсули

5-Хидрокситриптофан увеличава производството на "хормона на щастието" и подобрява нашето настроение и спокойствие.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 32.36 лв. -10%
35.95 лв.
Производител:
Код на продукта: 1003
Магически точки: 36
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 180
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • 5-HPT хидрокситриптофан 100 mg
  • Разфасовка 180 капсули

Описание

5-Хидрокситриптофан и какво трябва да знаем за него?

5-Хидрокситриптофан се среща основно под съкращението 5-HTP и е особено важна аминокиселина за протичането на нормалните функции и процеси в тялото. Аминокиселината се произвежда в човешкия организъм, но има определени моменти, когато нейното количество не е в здравословни норми. Това обикновено се случва с напредване на възрастта или при заболявания. Важно е 5-HTP да се набавя с храната или под формата на здравословна добавка. 

5-Хидрокситриптофан се извлича от семената на растението Griffonia simplicifolia (Грифония). Това го прави напълно натурален и естестествен продукт, който притежава мощен антидепресивен ефект. Тя участва в синтезирането на сератонин в тялото или вещество, което ни е по познато под наименованието "хормон на щастието". 

Кога помага приемът на 5-HTP 100 mg Vege OstroVit - 180 капсули?

5 HTP увеличава производството на сератонин и влияе върху нашето настроение и чувства. Всъщност нормалните количества на сератонин в кръвта са отговорни и за нашето "добро настроение" и "щастие". В следствие на по-доброто настроение:

  • Организма ни успява да се справи и да се отърве от депресивните и натрапчиви лоши мисли, тревожността и паниката, напрежението и нервността. 
  • Подобрява се доказано качеството и продължителността на съня, като той става по-спокоен и дълбок. 
  • Изчезват чувството на умора, отпадналост, безпомощност и отчаяние. 
  • Бори се с появилите се в следствие на депресията главоболие и мигрена.
  • Увеличава се производителността на труда, работоспособността, концентрацията, ефективността на мисловната и трудова дейност.

А когато човек се отърве от депресията и депресивните състояния, той се чувства значително по-добре, по-стойностен и по-щастлив. 5-HTP е важен от гледна точка на нашето психическо и умствено здраве. А това влияе и благоприятно на физическите ни здраве и способности.

Кога трябва да се приема 5 HTP?

При депресия

Приемът на веге капсулите 5-HTP 100 мг са подходящи при наличието и при продължителна  депресия и апатия, като действат за подобряване на общото настроение и чувства.

При периоди на отказване

Капсулите 5-HTP са почти задължителни за прием при зависимости и най-вече при борбата с тях. При отказване на цигарите, алкохола, лекарствени и наркотични вещества най-тежки са симптомите на абстиненция, а аминокиселината помага при редуцирането на симптомите на психическия отказ.

От спортисти и трениращи

Препоръчителен е прием и от активно трениращи хора и спортисти, за да се подобри и съкрати периода на възстановяване след активни тренировки. Действа стимулиращо върху организма, подобрява съня, както и редуцира стреса в тялото в следствие на тренировките.

При заболявания

Аминокиселината действа положително при открит диабет, язви в стомаха, епилепсия, невродермит и фибромиалгия.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

1 капсула на ден.