Активен въглен / Charcoal Activated 280 mg Nature’s Way - 100 Kапсули

Активен въглен / Charcoal Activated 280 mg Nature’s Way - 100 Kапсули

Днес можете да откриете активен въглен навсякъде. Той може да бъде използван за избелване на зъбите, почистване на кожата и дори филтриране на водата. Освен това, активният въглен е често срещан под формата на хранителна добавка с много и разнообразни ползи за организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 27.77 лв. -10%
30.85 лв.
Производител:
Код на продукта: 2070NW
Магически точки: 30
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 50
 • Дози на ден 2-3
 • Една доза 2 капсули
 • Въглен (от черупки на кокосов орех) 280 mg
 • Разфасовка 100 капсули

Описание

Когато става въпрос за здраве, изхвърлянето на вредните вещества от организма е една от най-важните съставки за успех. Активният въглен е широко разпространен заради неговите пречистващи и филтриращи свойства.

Днес можете да откриете активен въглен навсякъде. Той може да бъде използван за избелване на зъбите, почистване на кожата и дори филтриране на водата. 

Освен това, активният въглен е често срещан под формата на хранителна добавка с много и разнообразни ползи за организма. 

Ето какво трябва да знаете за активния въглен и как да го приемате под формата на хранителна добавка: 

Какво е активен въглен? 

Активният въглен представлява фина, черна пудра, създадена след изгарянето на различни продукти, най-често кокосови черупки. Активирането на въгленът се получава, когато той се обработва при много високи температури. Този процес променя структурата на въглена и намалява размера на порите. Това прави активнията въглен много по- порест от обикновения такъв. 

Как действа?

Приет под формата на хранителна добавка, активният въглен има силата да улавя и извлича токсините от тялото. Това се случва, благодарение на отрицателния заряд, който активния въглен има. Той му помага да привлече положително заредени молекули, каквито са токсините и газовете. Веднъж уловени, те остават с него и биват изхвърлени с изпражненията. 

Основни ползи на активния въглен

Приеман под формата на капсули, активният въглен има силен, антитоксичен ефект. Този ефект прави добавката изключително ефективна при: 

 • Нужда от детоксикация на организма и по-лесно изхвърляне на вредни вещества;
 • Подуване, газове и болезнени крампи;
 • Проблеми със стомашно-чревния тракт, сред които запек и диария;
 • Прекаляване с алкохол;
 • Висок холестерол. 

Дозировка и начин на приложение

Ако искате да пречистите организма си с помощта на активен въглен, приемайте по 2 капсули, 2-3 пъти дневно. Можете да приемате добавката 3-4 часа преди и след хранене. 

ВНИМАНИЕ: Порестата структура на активния въглен и способността му да задържа различни вещества могат да отслабят действието на определени лекарства. Ето защо, ако редовно приемате лекарства и искате да приемате и активен въглен, първо се консултирайте с лекуващия си лекар. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2 капсули 2- 3 пъти дневно, 3–4 часа преди или след хранене.