Алфа GPC / Alpha GPC 300mg HAYA LABS - 60 Капсули

Алфа GPC / Alpha GPC 300mg HAYA LABS - 60 Капсули

Алфа GPC е хранителна добавка, съдържаща 300 мг холин alfosceranu (Алфа-GPC) и е прекурсор на ацетилхолин невротрансмитер. Показва отлична смилаемост и бионаличност на централната нервна система (ЦНС). Подобрява способността за запомняне и учене. Успокоява, отпуска и регенерира.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 44.10 лв. -10%
49.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 6422
Магически точки: 49
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1
 • Една доза 2 капсули
 • Алфа-Глицилфосфорилхолин (GPC) 600 mg
 • Разфасовка 60 капсули

Описание

Кои са предимствата на Алфа GPC?
 • Най-добрият източник на холин;
 • Ефективна nootropic формулировка;
 • Поддържа нервната система и функционирането на мозъка;
 • Повишава нивото на ацетилхолин;
 • Регенерира клетъчните мембрани;
 • Подобрява способността за учене и запомняне;
 • Повишава нивото на ГАМК и растежен хормон;
 • Успокоява, отпуска и регенерира.

Какво представлява добавката Алфа глицерилфосфорилхолин?

Алфа-GPC (алфа-глицерилфосфорилхолин) – съединение доставящи холин на централната нервна система (ЦНС). Представлява ефективен прекурсор на ацетилхолин (ACh) и ендогенни фосфолипиди, изграждащи клетъчната мембрана. Холинът е водоразтворимо вещество, което се счита за витамин поради биологичното си значение.

Къде се използва Алфа GPC?

Алфа-GPC се използва в медицината като nootropic лекарство (про-когнитивни) – стимулиране на метаболизма в ЦНС, което дава ефект на активиране на някои психични процеси като ниво на съзнание или способността да се запомня. Основно се използва при нарушения на паметта и когнитивните функции при сенилна деменция (причинена от увреждане на мозъка, което намалява психическото функциониране) и като допълващо лекарство при лечение на нарушения на паметта и трудности с обръщането на внимание (концентрация) при младите хора.

Как действа GPC съединението?

Алфа-GPC се абсорбира бързо и напълно от стомашно-чревния тракт, и се транспортира до броя на органите, включително мозъка, където тя изпълнява своята роля.

Алфа-GPC като прекурсор на ацетилхолин (ACh)

Алфа-GPC е ефективен прекурсор на ацетилхолин (ACh) – невротрансмитер, отговорен за функциите на паметта, логически разсъждения и способност да се концентрира. Той подобрява функционирането на ЦНС, възстановява нормалната памет и когнитивната функция, а също така има благоприятен ефект върху афективната и поведенчески сфера. Той предотвратява нарушения на мозъчната активност и объркване, увеличава мотивацията, концентрацията, стабилизира емоционално, повишава чувствителността към емоционални и физически стимули, подобрява психомоторната производителност.

Алфа-GPC като прекурсор на ендогенни фосфолипиди

Алфа-GPC е субстрат за синтеза на фосфатидилхолин и sphingomyelin, които са фосфолипиди изграждане на клетъчни мембрани на всички клетки, които са от съществено значение за правилното функциониране на нервната система. Това е особено важно за глиални клетки, образуващи миелин обвивка около аксони, отговорни за изолацията и подобряване на предаването на нервни импулси. Алфа-GPC улеснява влагането на фосфолипидите в клетъчната мембрана на нервните клетки (неврони), които могат да оптимизират състава му, засегнати от мозъчните увреждания или естествени процеси на стареене.

Какви са функциите на добавката Alfa-GPC?

Алфа-GPC активира парасимпатиковата система (релаксираща, успокояваща), повишава нивото на ГАМК (инхибиторен невротрансмитер) и хормон на растежа (GH регенериращ хормон), намалява адренергичната активност (симпатикова нервна система), и благодарение на това, че намалява ефектите на стрес и раздразнителност. Има успокояващ, антистрес и релаксиращ ефект. Той поддържа регенерация на нервната система. Ето защо, тази мярка е най-добре да се вземат преди лягане или релаксация.

Обобщение

Алфа GPC е отличен източник на биоактивен холин, а също и хранителна добавка на nootropic, невропротективни, релаксиращи и успокояващи свойства. Той предотвратява невродегенеративни заболявания (болестта на Алцхаймер, деменция), подобрява когнитивните функции, способността за учене и памет.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2 капсули, веднъж дневно.