Алфа-липоева киселина / Alpha-Lipoic Acid 200 mg Natutal Factors - 60 капсули

Алфа-липоева киселина / Alpha-Lipoic Acid 200 mg Natutal Factors - 60 капсули

Алфа-липоевата киселина представлява наситена мастна киселина, съдържаща два атома на сяра. Липоевата киселина се използва в случай на дисфункции в тялото. Прилага се при заболявания на панкреаса, зрението, слуха, костите, автоимунни състояния, при лечение на рак, Хив и др.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 23.04 лв. -10%
25.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 2098NF
Магически точки: 26
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 3
  • Една доза 1 капсула
  • Алфа липоева киселина 200 mg
  • Разфасовка 60 капсули

Описание

Хранителната добавка Алфа-Липоева киселина представлява натурален продукт, който съдържа висока доза мощен антиоксидант. Има силен антиоксидантен ефект и елиминира свободните радикали, които се образуват тялото. Понижава стойностите на кръвната захар и лекува инсулиновата резистентност. Поддържа сърдечно-съдовата система.

Как се образува Алфа-липоевата киселина?

Алфа-липоева киселина (ALA) естествено се произвежда в човешкото тяло в много малки количества. Можем да го намерим и в някои храни – най-вече в броколи, спанак и някои меса. Представлява вещество, напомнящо на витамин. Също като витамин С и Е това е мощен антиоксидант и точно като витамин В участва в обработката на хранителни вещества в енергия.

Какво е действието на липоевата киселина?

Положителен ефект на липоева киселина са документирани при лечение на заболявания на панкреаса, Зрение, слух, кости (остеопороза, регенерация на костите), на автоимунни заболявания, при лечение на рак (тя работи защитно върху човешки лимфоцити) и при лечението на ХИВ (увеличава активността на лимфоцитите и глутатион). Също така има благоприятен ефект в борбата срещу хроничната болка във врата, гърба и напречното сечение.

Показва благоприятен ефект при хора с наднормено тегло, затлъстяване и подпомага на загубата на тегло.

Как се синтезира АЛА киселината?

Алфа-липоева киселина (АЛА), известна още като тиоктична киселина, е ендогенно химично съединение, което се синтезира от системата на тялото в малки количества, по време на процеса на разлагане на мастни киселини. Той е разтворим както във вода, така и във мазнини, и като едно от малкото вещества пресича кръвно - мозъчната бариера.

В системата на тялото, ALA играе набор от различни функции. Киселината е основен кофактор за голямата група ензими, участва в производството на енергия и благодарение на наличието на тиол група, лесно свързва токсините и улеснява отстраняването им от системата на тялото. 

Каква е антиоксидантна защита?

Комбинация от АЛА с полифенолни съединения от грозде е най-добрата защита от вредно въздействие на свободните радикали. Излишъкът на свободните радикали в системата на тялото ускорява стареенето и увеличава риска от заболявания на олуцията (атеросклероза, сърдечно-съдови нарушения, диабет, болестта на Алцхаймер).

ALA се счита за универсален антиоксидант, тъй като е разтворим както във вода, така и в мазнини. Но също така пресича кръвно - мозъчната бариера и достига почти всички места в системата на тялото. АЛА киселината има регенериращо влияние върху други антиоксиданти,  възстановява антиоксидантния потенциал на витамините С и Е, изгубени в резултат на реакция със свободните радикали.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 3 пъти на ден.