Ашваганда / Ashwagandha 300 mg Webber Naturals - 120 капсули

Ашваганда / Ashwagandha 300 mg Webber Naturals - 120 капсули

Ашваганда / Ashwagandha 300 mg на Webber Naturals е естествен билков продукт, използван в Аюрведа за сила и здраве. Това е изцяло натурално средство, което помага на организма да се справи със стреса и повишава неговата активност и издръжливост.

76.30 лв.
Производител:
Код на продукта: 5264WN
Магически точки: 66
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 120
  • Дози на ден 1-2
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 120 капсули
  • Ашваганда 300 mg

Описание

Ашваганда или известна още като "Индийски женшен" е полезна билка, естествен и природен начин на организма да се справи с ежедневния стрес и натоварване. Името й произтича от санскритските  думи "ashva" и  "ganda", което буквално означава миризма на кон. При събиране на билката от корена й се разнася миризмата подобна на кон, като с името си това растение подсказва, че дава "конска" сила и издръжливост.

Стресът и забързаният начин на живот, поради динамичния свят в който живеем не е за подценяване. Въпреки, че телата ни изглежда се справят с продължителното умствено и физическо наторварване, те имат и своите граници. Много заболявания, за които няма логична причина да се прояват внезапно, всъщност са резултат от прекрачването на тези граници и изключително деструктивното въздействие на стреса върху клетките и органите. Трябва по-често да се вслушваме в сигналите на тялото си и освен необходимата му почивка да го подкрепим с натуралните средства на природата, от която и ние също сме произлезли.

Какво е действието на Ашваганда върху тялото

Ашваганда намалява стреса като понижава нивата на отделения т.нар. хормон на стреса. Koртизолът изпълнява важна функция, но когато нивата му са увеличени оказва вредно влияние върху организма, като намалява имунна система и способността за концентрация и паметта. Увеличава мазнините, намалява мускулната тъкан и ендогенната секреция на тестостерон, както и причинява остеопороза. Индийският женжен предотвратява тези рискове като нормализира нивата на кортизол.

Благоприятното въздействие на Ашваганда върху организма се изразява със:

  • Понижаване на физическия и психически стрес на организма и подобряване на паметта и концентрацията, стимулирайки растежа на нервните клетки и реконструкцията на синаптичните връзки между невроните;
  • Повишава нивата на тестостерон и увеличава репродуктивността при мъжете;
  • Намалява мазнините и спомага за увеличаване на мускулната маса, като е изключително подходящ при спортисти и хора, които са подложени на силно физическо натоварване;
  • Подсилва имунната система и подобрява цялостно благосъстоянието на организма.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 1-2 пъти на ден.