Ацидофилус бифидус, 5 милиарда активни пробиотици / Acidophilus & Bifidus Natural Factors - 90 капсули

Ацидофилус бифидус, 5 милиарда активни пробиотици / Acidophilus & Bifidus Natural Factors - 90 капсули

Ацидофилус бифидус на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули. Добавката Acidophilus & Bifidus съдържа 5 милиарда бактерии в една капсула, спомагаща за възстановяване на чревната флора.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 23.31 лв. -10%
25.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 1800NF
Магически точки: 24
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1-3
 • Една доза 1 капсула
 • Bifidobacterium bifidum (HA-132) 0.5 млрд. CFU
 • Lactobacillus acidophilus (HA-122) 0.5 млрд. CFU
 • Lactobacillus rhamnosus (HA-111) 4 млрд. CFU
 • Разфасовка 90 капсули

Описание

Ацидофилус бифидус на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули. Добавката Acidophilus & Bifidus съдържа 5 милиарда активни пробиотици в една капсула, подпомагащи възстановяването на чревната флора.

Какво трябва да знаем за бактериалната чревна флора?

Здравословната бактериална чревна флора е основополагаща за правилната работа на имунната система, доброто здраве и дълголетие.

Какво представлява Лактобацилус ацидофилус?

Ацидофилус представлява млечна киселина, бактерия от семейство Лактобацилус. Бактерията се среща в млечните продукти, особено в кисело мляко. Ацидофилус има положително въздействие върху човешкия организъм посредством колонизация на стомашно - чревните стени.

Бактерията Acidophilus създава така наречената здрава бактериална чревна флора, която е естествена бариера и конкуренция в хранителни вещества, борещи се с вредни патогени и микроорганизми.

Как действа бактерията ацидофилус? 

Acidophilus поддържа имунната система от IgA антитела стимулация, също е в състояние да произвежда естествени антибиотици като лактоцидин, ацидофилин. Особено важно е при създаването на антибактериална бариера срещу стафилокок ауреус, салмонела, ешерихия коли и противогъбична срещу кандидоза.

Какво представлява Бифидус бактерията?

Bifido bacterium lactis представляват прътовидни пробиотични бактерии в дебелото черво. Идентифицирано в кърмата, което подпомага растежа на този щам в червата на детето. Той повишава имунната система и изгражда чревната флора, осигуряваща подходящ състав и пропорция. Бифидо бактериите предпазват организма срещу микроби, причиняващи заболявания, също така спомага да се поддържа правилно ниво на витамини от Група В и витамин К2.

Как действа бактерията бифидус?

Бифидус поддържа епителни клетки в храносмилателната писта в производството на муцини, което е част от защитен слузест слой. Този вид бифидо бактерии е особено ефективен за борба с заболяване, наречено Синдромът на раздразненото черво (IBS), който се проявява в болки в корема и запек. 

Какви свойства има бифидо бактерията?

Bifidobacterium longum се разглежда като един от най-значимите пробиотични бактерии в човешкия организъм. 

 • намалява възпаленията в човешкото тяло и намалява нивото на кортизолът – катаболния хормон, освобождаващ се в следствие на стрес, катко и при хора, страдащи от депресия;
 • има способност да произвежда витамини от Група В, ензими на храносмилането и др.;
 • понижава честотата на стомашно-чревни нарушения като гадене, запек и диария;
 • спомага за правилното функциониране на храносмилателния път.

Обобщение 

Ацидофилус & Бифидус на Натурал Факторс е препарат, предназначен за профилактика на здравето. Добавката Acidophilus & Bifidus съдържа полезни въздействия върху здравето. Правилно подбраните пробиотични бактерии щамове, особено за тези, които се борят с храносмилателни нарушения или Синдромът на раздразненото черво (IBS), за хора със слаба резистентност на организма и след антибиотично лечение.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

За възрастни: Приемайте по 1 капсула 1-3 пъти на ден. Да се приема поне 2-3 часа преди/след прием на антибиотици. За деца над 12 годишна възраст: Да се приема по 1 капсула 1-2 пъти на ден. Приемайте поне 2-3 часа преди/след прием на антибиотици.