Бакопа Мониери / Bacopa Monnieri 250mg SWANSON - 90 Капсули

Бакопа Мониери / Bacopa Monnieri 250mg SWANSON - 90 Капсули

Капсулите Бакопа / Bacopa Monnieri, на компанията Суонсън, представлява адаптогенна билка, която се бори с психическите и физическите ефекти на ежедневния стрес. Свойствата на билката Бакопа е да поддържа паметта и умственият фокус, както и да подсигури антиоксидантната защита на мозъка.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 37.26 лв. -10%
41.40 лв.
Производител:
Код на продукта: 87614141459
Магически точки: 41
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 2-3
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 90 капсули
 • BaCognize® / Бакопа 250 mg

Описание

Компанията Swanson създава продукта Бакопа / Bacopa Monnieri, под формата на капсули от 250 мг съдържание от адаптогенна билка. Билката Бакопа се бори с психическите и физическите последици от ежедневния стрес. 

История и произход на Бакопа

Хранителната добавка с висококачествен екстракт от листата на исоп, е известна в Далекоизточната медицина под мистериозното име Брахми – произлиза от думата „Брахма“, един от основните богове в индуизма. 

В тези региони, растението се използва за лечение на епилепсия, безсъние и като релаксиращ агент на тревожността. В западните страни билката придобива популярност благодарение на способността си да подобрява когнитивните функции и процесите на паметта.

Свойствата на билката Бакопа

 • укрепва паметта и умствената концентрация;
 • подобрява когнитивните способности;
 • облекчава състояния на тревожност;
 • стимулира развитието на невроните;
 • регенерира тъканите и стимулира синтеза на протеини;
 • активира лимбичната система (хипокампус);
 • осигурява антиоксидантна защита на мозъка;
 • оптимизира мозъчната енергия;
 • участва в обработката и запаметяването на информацията.

Оптимизиране на мозъчната енергия с екстракт от Bacopa Monnieri:

Азиатската билка Бакопа Мониери е използвана още през ранните векове от практикуващите аюрведета в Индия. Основната функция на билката е била насочена за тонизиране на мозъка, поддържане на паметта и възстановяване на психиката. В съвременните научни практики, продължава подкрепата на тази древна традиция. Bacopa съдържа фитонутриенти, по - известни като бакозиди. Те имат способността да поддържат дейността на жизнено важни невро трансмитери, участващи в обработката и запаметяването на информация. 

Какво е важно да знаем за билката Бакопа?

Консумацията на Bacopa може да подобри концентрацията и паметта. Билката помага да се поддържа добрата познавателна функция, насърчава задържането на паметта и загубата на когнитивната дейност с напредване на възрастта. Редовният прием на капсулите Бакопа допринася за нормалното кръвообръщение, което засяга мозъчната дейност. Аюрведа лекарите използват растението за различни цели, в продължение на векове.

Къде да намерим Бакопа Мониери?

Азиатското растение Bacopa Monnieri се използва като медицинско декоративно растение. То расте във влажна, тропическа среда. Поради факта, че може да цъфти под вода, билката може да се отглежда във водна среда, аквариуми. 

Съдържание на лечебното растение Bacopa monnieri:

 • Съдържа много активни вещества като стероид сапонини (bacoside А, bacoside B, херсапорин, монирин) и алкалоиди (брахмин, херпес);
 • Всяка капсула от хранителната добавка Бакопа включва оризово брашно, желатин, силициев диоксид и магнезиев стеарат;

Допълнителни характеристики на продукта:

Препоръчва се за деца като мозъчен тоник, както и поради способността му да стимулира развитието на нервната система. Освен това, тя проявява свойства на: nootropic, антиоксидант, невропротективни, антидепресант, детоксикация, противовъзпалителни, регенеративен, релаксант, антиепилептични, аналгетик, адаптогенни, анксиолитичен и анти-язвена свойства и подобрява качеството на съня.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2-3 дози дневно.