Бета-Глюкани / Beta 1,3/1,6- D -Glucan 100mg NOW - 90 Вегакапсули

Бета-Глюкани / Beta 1,3/1,6- D -Glucan 100mg NOW - 90 Вегакапсули

Бета-глюканите са форма на разтворими диетични фибри, която може да подпомогне здравето на организма като участва в контрола на холестерола и се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 44.99 лв. -10%
49.99 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739030542
Магически точки: 50
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Бета глюкан 100 mg
  • Разфасовка 90 капсули
  • Майтаке гъба 160 mg

Описание

Знаете, че една от най-важните системи в телата ни е храносмилателната система. Когато тя функционира добре, ние се чувстваме здрави, а имунитетът ни е по-силен. 

За здрава, храносмилателна система, трябва да се храним с чисти, здравословни храни и да сме сигурни, че приемаме достатъчно количество фибри всеки ден. 

Как фибрите влияят на тялото?

Фибрите са полезни хранителни вещества, които помагат на храносмилателната система да функционира добре. Те могат да помогнат на тялото да регулира нивата на холестерол и кръвна захар. Те са чудесни помощници при проблеми с храносмилателния тракт и червата като запек или диария. Те поддържат здравето на чревната флора и помагат да се контролира теглото. 

Има два вида фибри, които познаваме: разтворими и неразтворими. Фибрите от първия вид, сред които и бета-глюкан, се разтварят във вода. Респективно, другия вид фибри преминава през храносмилателната система без това да повлияе на вида им. И двата вида се срещат в повечето храни, но често количествата им варират. 

Какво е бета-глюкан? 

Бета-глюканите са форма на разтворими диетични фибри, която може да подпомогне здравето на организма като участва в контрола на холестерола и се грижи за здравето на сърдечно-съдовата система. Ако не можете да си набавяте достатъчно бета-глюкани с храната, можете да ги приемате под формата на хранителна добавка. Можете да откриете бета-глюканите в по-голямо количество в почти всички пълнозърнести храни. 

Защо са ни необходими бета-глюкани?

Подобряват здравето на сърцето

Няколко проучвания показват, че бета-глюканите може да понижат нивата на холестерол и триглицериди. Според проучване, ежедневният прием на 3 г бета-глюкани може да намали нивата на лош холестерол с между 5 и 7 процента.

Регулират нивата на кръвната захар

Редовният прием на бета-глюкани може да намали значително риска от диабет тип 2. Той също така може да помогне за регулиране нивата на кръвна захар при онези, които вече страдат от болестта. 

За по-добра имунна система 

Приемът на бета-глюкани подобрява здравето на храносмилателната система, а от там може да стимулира имунната система и да помогне на организма да се бори по-ефективно с болестите и инфекциите.

Как работят бета-глюканите?

Тъй като те са разтворими фибри, бета-глюканите забавят преминаването на храна през червата. Така на тялото му отнема повече време, за да усвои приетата храна. Това по-бавно храносмилане означава, че тялото абсорбира захарта по-бавно, което изключва вероятността за резки промени в нивата на кръвна захар. Бета-глюканите са несмилаеми, което означава, че преминават през целия храносмилателен тракт като извеждат холестерола със себе си. 

Как да приемате бета-глюкани под формата на хранителна добавка?

Ако искате да приемате повече бета-глюкани, но хранителните ви навици не ви позволяват да го направите, можете да ги приемате под формата на хранителна добавка. Приемайте по една капсула дневно по време на хранене, за да си осигурите необходимите фибри за здрав и силен организъм. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула  дневно.