Билкова формула с Мелатонин за спокоен сън / Super Sleep Webber Naturals - 30 таблетки

Билкова формула с Мелатонин за спокоен сън / Super Sleep Webber Naturals - 30 таблетки

Билкова формула с Мелатонин за спокоен сън от Webber Naturals осигурява на тялото ни един естествен хормон, отговорен за добрия сън и пълноценна почивка. Мелатонинът е и важен антиоксидант със съществена роля за молекулите ДНК в клетките.

26.39 лв.
Производител:
Код на продукта: 3607WN
Магически точки: 26
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1-2
 • Една доза 1 каплетa
 • Л-теанин 100 mg
 • 5-HPT хидрокситриптофан 15 mg
 • Мелатонин 5 mg
 • Разфасовка 30 каплети
 • Калифорнийски мак /Eschscholzia California 25 mg
 • Липа Екстракт /Tilia cordata/ (цвят) 7.5 mg
 • Пасифлора 35 mg
 • Шлемник на прах 15 mg

Описание

Каква е функцията на Мелатонинът

5-метокси-N-ацетилтриптамин се произвежда от пинеалната  жлеза, намираща се в хипоталамуса. Неговият естествен биосинтез се осъществява посредством аминокиселината триптофан и ензима 5-хидроксиндол-O-метилтрансфераза. Мелатонинът е хормон, който има физиологичната функция за изграждането на циркадианните ритми в организма и има силно изразени антиоксидантни свойства, като e с важна роля  за генома в ядрото на клетките и митохондриите. В хипоталамуса супрахиазмалното тяло контролира синтеза на мелатонин, чрез информацията от ретината за всекидневната смяна на светлина с тъмнина. Мелатонинът произведен от епифизата е с ендокринно действие като повлиява дейността на цялостния организъм. 

Значението на редовния и качествен сън за здравето

Главната роля на мелатонина е свързана с процесите на бодърстване и сън. Качеството и продължителността на съня зависи от концентрацията на мелатонин в организма. С времето и напредването на възрастта естественият синтез на този хормон намалява и предизвиква безсъние. Сънят е жизненонеобходим за здравословното състояние на тялото и липсата на оптималните часове за почивка  се отразява разрушително върху неговото здраве. Недостатъчният сън води до увреждане на имунната система и влошава физическото състояние, като изтощава организма. Освен нужната ни почивка след динмиката на ежедневните дейности и ангажименти, тялото се подлага на прочистване на натрупани токсини и вредни вещества от т.нар. глимфатична система.

Правилната хормонална функция е от есенциално значение за нашия организъм, тъй като хормоните са "биологичния език" , чрез който тялото регулира важни биохимични процеси, касаещи дейността на всички системи от органи.

Употребата на мелатонин повлиява благоприятно проблемите с безсъние и нарушение на съня и осигурява на тялото един здравословен режим на сън и бодърстване.

Благоприятства за почистването на организма от невротоксините и вредните за клетките вещества, като по този начин оказва влияние върху стареенето като го забавя.

Действа положително върху симптомите при менопауза и депресия, намалявайки тревожността.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-2 каплети вечер с храна преди лягане.