Биотин / Biotin 300 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Биотин / Biotin 300 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Биотин на Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 300мкг. Биотинът е предназначен за подобряване на кожата и косата, регенерация на лигавиците, здравето на кръвоносната структура, положителното влияние над нервната система и психическото състояние.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 9.99 лв. -10%
11.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 1260NF
Магически точки: 11
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 90 таблетки
 • Една доза 1 таблетка
 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Биотин 300 mcg

Описание

Биотин на Натурал Факторс, известен още като Витамин B7 или Витамин H, е съществен компонент на биотин зависими карбоксилази и кофактор в много ензимни реакции. Добавката е всеизвестна с благоприятното влияние върху кожата, косата и ноктите, и често се използва от жени. Биотинът засяга енергийния метаболизъм, функционирането на нервната система и състоянието на лигавиците.

Ползи на Биотин

 • Предотвратява недостига на витамин H;
 • Поддържа косата здрава;
 • Влияе върху оптималната функция на нервната структура;
 • Регулира енергийния метаболизъм;
 • Подпомага поддържането на естествения енергиен метаболизъм на макронутриентите;
 • Влияе върху състоянието на лигавиците;
 • Кофактор в много ензимни реакции.

Свойства на добавката Биотин

Подобрена кожа и коса

Биотинът е най-популярното вещество, използвано за подобряване на състоянието на кожата и нейните производни – косата и ноктите. Използването на този витамин може да помогне за подобряване на състоянието на ноктите, когато те са тънки и твърде крехки, ограничаване на загубата на коса, и да направи кожата да изглежда по-гладка.

Регулиране на биохимията на организма

Като компонент на многобройните карбоксилази биотинът участва в миграцията на карбоксилни групи от аниона на водородния карбонат към други органични съединения. Витаминът участва в процесите на глюконеогенезата, метаболизма на аминокиселините, както и в синтеза на мастните киселини.

Регенерация на лигавиците

Един от спорните теми в света на диетолозите е синдромът на пропускливите черва. Проблемът може да бъде причинен от дегенерацията на лигавицата, покриваща повърхността на червата.

Биотинът има способността да подпомага лигавиците. Доброто състояние на чревната лигавица може да се превърне в по-ефективно храносмилане, усвояването на по-голямо количество хранителни вещества, облекчаването на стомашни проблеми и дори подобряване на имунната система.

Тези свойства на витамин H също се оказват интересни за хора, с язви и стомашни ерозии, тъй като поддържането на лигавиците, намерени по стените на стомаха, може да намали някои болезнени симптоми.

Влияние върху нервната и психическата функции

Подобряването на енергийния метаболизъм, причинен от биотин, може да допринесе за по-голямото наличие на полезна енергия, благодарение на което организмът е в състояние да функционира по-ефективно. 

Благодарение на правилното снабдяване с биотин, можете да се насладите на по-ефективно функциониране на нервната система с намалена вероятност от хомеостатични смущения и високо качество на психологическите функции поддържа.

Обобщение

Биотинът се препоръчва за лица, страдащи от проблеми с кожата и косата, както и с установен биотинов дефицит. Витамин Н е полезен при регулиране на липидния профил, регенериране на лигавиците, и подкрепата на нервната система.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по една таблетка на ден.

-33%