Хранителни добавки

3-те най-добри билки в помощ на отслабването

3-те най-добри билки в помощ на отслабването

Пролетта и лятото са на прага ни и все по-често голяма част от нас започват да се замислят „Не е ли вече да време да премахна онези няколко ненужни килограма?“. Започваме все по-често да си задаваме този въпрос, но комбинирането на хранителен режим, диета, спорт и тренировки с натовареното ежедневие е доста трудна задача. Когато междувременно трябва да се съчетава с работата, децата, грижите за дома, готвенето и всичко останало, което имаме като задачи през деня. 

Тогава идва въпросът „Редно ли е да се откажем от целите си“? 

Съвсем не! 

Нашето тяло е храм, за който непрекъснато трябва да полагаме грижи. Не само, за да изглеждаме добре, но и за да се чувстваме добре. Излишните натрупани килограми в следствие на различни фактори могат да повлияят върху начинът ни на живот. Стресът у дома, в работата, динамичен живот, хапване на крак, безброй задължения, липса на достатъчно време са винаги предпоставка за трупане на нежелани мазнини. А това със сигурност се отразява негативно върху фигурата ни, здравето на тялото, както и върху самочувствието ни. Природата обаче има друг замисъл как точно се случват нещата и тя може да ни помогне да се справим със здравословните проблеми.

На света виреят хиляди различни видове билки и лечебни растения, които притежават невероятни свойства. Точно те ги превръщат в пръв и незаменим помощник на човек в борбата с различни видове заболявания. Освен това редица билки се използват за създаването на чудесни и освежаващи напитки и дори и в кулинарията за приготвяне на вкусни ястия. Благодарение на техните ефикасни и безброй свойства, ние можем да се обърнем отново към тях, когато не успяваме да се справим с излишните килограми.

Билките в помощ на отслабването

Положителните свойства на билките днес са проучени много добре. Обаче за тяхното най-голямо предимство може да се вземе предвид, че те са изключително достъпни и като цена и като продукт. Редица от тях се предлагат в суров и в сушен натурален вид, за да могат да се използват в кулинарията или за приготвяне на напитки. От други се извличат екстракти или се обработват така, че да се произведат хранителни добавки, които съхраняват всички техни полезни свойства. Освен това билковите продукти са безопастни за здравето и често дори действат в няколко важни посоки, в това число за подобряване на функцията и здравето на човешкия организъм.

Кои са топ 3 билки, които можете да използвате, за да отслабнете?

Билка 1: Зелен чай

Зеленият чай е една от любимите ни билки, които често консумираме под формата на чай. Той не само има освежаващо действие, но и помага в много други направления. Често го избираме, защото съдържа доза Кофеин, която повишава тонуса и жизнеността ни. Активните съставки в това билково растение (катехини) са широко известни поради техните мощни антиоксидантни свойства. Освен това той притежава един изключително полезен ефект – блокира абсорбирането на въглехидратите в организма. Благодарение на това си Зеленият чай подтиква тялото да усвоява мазнините, вместо въглехидратите. Така се стига до разграждане на мастните депа и до изхвърляне на натрупаните мазнини. Няколко излишни килограма по-малко не е изобщо лоша идея!

Как помага още приемането на Зеленият чай?

Приемането на зелен чай под формата на хранителна добавка може да ви помогне не само с по-лесното сваляне на нежеланите килограми, но в същото време ще се отрази много благоприятно върху целия ви организъм. Зеленият чай притежава мощни антиоксидантни свойства, които спомагат за изхвърлянето на свободните радикали и токсини от тялото. Благодарение на него можете да нормализирате нивата на холестерол, да подсилите здравето на сърцето, да увеличите силите на своята имунна система и да се защитите от различни видове заболявания.

Препоръчани добавки със Зелен чай:

Билка 2: Зелено кафе

Зелено кафе нашумява значително през последните години поради своите свойства. То представлява все още неузрелите плодове, от които в последствие се произвежда една любима напитка – кафето. В съставът на Зеленото кафе се открива един доста специфичен антиоксидант. Той е познат под името CGA (хлорогенна киселина). Тази активна съставка блокира процесите по абсорбиране на глюкозата в червата, като заедно с това подтиска освобождаването й от черния дроб. Когато това се случи в тялото, то се чувства принудено да използва за производството на енергия вече наличните мазнини. Така Зелено кафе спомага за изгарянето на излишните мазнини в тялото.

Как помага още приемането на Зелено кафе?

Зелено кафе, подобно на Зеленият чай, притежава завидни антиоксидантни свойства. Неговият прием ще ви помогне да детоксикирате вашият организъм от всички вредни вещества. Стимулира се изхвърлянето на свободните радикали и на токсините. По този начин се осигурява важна подкрепа на работата на сърцето, мозъка и нервната система. Подобряват се настроението, холестерола и кръвното налягане. 

Препоръчани добавки със Зелено кафе:

Билка 3: Куркума

Куркумата е растение от род Джинджифилови, което дължи своите полезни свойства на активните си съставки, наречени Куркуминоиди. Куркумата често се използва в кулинарията, поради своите вкусови и ароматни характеристики. Днес обаче се срещат все повече видове лекарствени продукти с нейното съдържание, само защото тя може да стимулира загубата на тегло. Активните й съставки подкрепят ефикасно работата на черния дроб, както и неговото здраве. По този начин се активира детоксикацията на организма и се засилват процесите по изгаряне на мазнините. Още куркуминът е вещество, което притежава термогенен ефект, т.е. помага за отслабване и за ускоряване на метаболизма.

Как помага още приемането на Куркумин?

Добавките с Куркумин се препоръчват при активни тренировки, не само защото активират изгарянето на излишните килограми, но и защото помагат за по-доброто възстановяване на тялото в следствие на натоварване. Куркуминът притежава още изключителни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Има подкрепящо действие върху функцията на храносмилателния тракт, както и редуцира всички симптоми, които се свързват с дискомфорт на стомаха.

Препоръчани добавки с Куркума:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *