Спорт

8 причини да тренирате навън, независимо от сезона

8 причини да тренирате навън, независимо от сезона

Ето 8 причини да тренирате в парка или близката гора, вместо във фитнес залата: 

Ще получите доза витамин D

Тъй като много от нас живеят в големите градове, не можем да виждаме слънцето толкова често, колкото други. Това води до по-чест недостиг на витамин D у съвременния човек. Тъй като телата ни не го произвеждат и той се съдържа само в някои храни, задължително трябва да излизате навън, за да го приемате. Недостигът на витамин D може да предизвика редица аномалии като депресия, проблеми с кръвообращението и дори Алцхаймер. Затова упражненията на открито са един от най-добрите начини за прием на витамин D. С помощта на разходки в планината и спорт на открито можете да приемате витамин D толкова, колкото е необходим на организма ви, за да се чувствате максимално добре.

Ако все пак не можете да спортувате навън редовно, обърнете внимание на добавките с витамин D.

Ще увеличите приема на кислород

През зимните месеци сме склонни да прекарваме повече време на закрито. Освен това затворените помещения са причина зимните епидемии да се разпространяват по-бързо от обикновено. Упражненията на открито означават повече кислород! Ето защо, вместо да страдате от замърсената среда на фитнес центровете, можете да увеличите нивото на кислород, като тренирате на открито. 

Ще намалите риска от зимна депресия

Зимните месеци драстично увеличават риска от депресия. Както метеорологичните условия, така и прекарването на време на закрито водят до недостиг на витамин D и намаляват приема на свеж въздух. Ето защо упражненията на открито могат да намалят риска от зимна депресия, доколкото е възможно. Тренировките на открито са чудесен начин да повишите енергията си и да се почувствате по-добре. 

Ще се радвате на здрав и силен имунитет

Упражненията сред природата, особено в горите, предизвикват успокояващ ефект върху човешкия организъм. Благодарение на обилния прием на кислород ще подсилите имунната си система. В крайна сметка организмът ви ще бъде толкова силен, колкото е достатъчно, за да се защити от вредните елементи. 

Подсилете имунитета си с помощта на правилните витамини и минерали, за да се радвате на здрав и силен организъм, независимо от сезона.

Ще редуцирате стреса

Всички знаем колко по-добре се чувстваме, когато излезем на разходка или когато просто излезем навън по време на стресов период. Тогава помислете за упражнения навън! Упражненията на открито и особено сред природата помагат за намаляване на стреса и ви карат да се чувствате по-енергични. Благодарение на това кръвното ви налягане се понижава и можете да спите добре през нощта, тъй като се чувствате по-комфортно. 

Ще забележите повишаване на настроението и самочувствието

Според изследване, упражненията на открито подобряват настроението и повишават самочувствието ви! Учените твърдят, че упражненията на открито могат дори да променят живота ви! Ето защо трябва да прекарвате все повече време, независимо от периода на годината.

Ще ускорите метаболизма си

Друга важна полза от упражненията на открито е повишаването на метаболизма. На свеж въздух увеличавате приема на кислород и можете да дишате по-добре. Това се отразява като засилен метаболизъм и тялото ви ще изгаря по-лесно мазнините. Така упражненията на открито ще ви помогнат както да се отървете от излишните килограми, така и да заздравите тялото си. А здравото тяло е необходимост, независимо от сезона.  

Ще развиете дисциплина и ще промените живота си

Ако ви е трудно да се събуждате сутрин, можете да се облекчите, като се упражнявате на открито. Веднага след като се събудите, излезте да се упражнявате навън! За кратък период от време ще видите, че това ще се превърне в добър навик. Когато осъзнаете, че можете да го направите, ще се почувствате по-добре и ще имате желание да се упражнявате. След това всички тези положителни чувства ще се отразят и на другите страни от живота ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *