Здраве

Имунитет с хранителни добавки, открийте силата на растенията

Имунитет с хранителни добавки, открийте силата на растенията

Имунната система е защитният механизъм на човешкото тяло срещу всички атаки, които изпитва ежедневно.

Как да засилим естествената си защита на имунната система?

Тази система, която активира лимфоцитите, антителата и други макрофаги обаче, може да бъде повредена.

С напредването на възрастта имунната ви система става по-малко ефективна. Същото важи и ако сте уморени, стресирани или диетата ви е небалансирана.

Ето защо, за да се засили ефективността на хранителните добавки, е от съществено значение да се придържаме към определена хигиена на живота:

  • Спокоен сън: ако тялото ви е уморено, то реагира по-слабо на вируси и други атаки. Всъщност през 2016 г. изследователи от INSERM (Национален институт за здраве и медицински изследвания) и CNRS (Национален център за научни изследвания) демонстрираха тясна връзка между имунитета и съня;
  • Балансирана диета, която да покрива всички ваши ежедневни нужди от минерали и витамини, включително витамини А, В6, В9, В12, С, D и Е; Витамин D е подчертан по-специално заради положителната си роля в резистентността към инфекции на дихателната сфера;
  • Практикуването на редовна физическа активност, дори при ниска интензивност (но за повече от 20 минути на ден!): ходенето на разходка 2 километра всеки ден, може да бъде първа цел за възвръщане на вкуса (вземете добри обувки!!). Това е добър начин за намаляване на стреса и поддържане на притока на кръв и едно от условията за активиране на естествената ви защита.

С какъв продукт да подсилим имунитета си

Immuno Tonus Bio от Argalys Essentiels е естествена и органична хранителна добавка за имунитет, предназначена да тонизира и стимулира имунната ви система.

100% натурален състав Имунитет с хранителни добавки, открийте силата на растенията

Формулировката на тази хранителна добавка за имунитет е 100% натурална. Тя се основава на свойствата на адаптогенните растения и органично стимулиращите етерични масла:

  • Екстракт от корен на астрагал: В традиционната азиатска медицина коренът от астрагал се използва за стимулиране на организма, особено на имунната система. Освен това това растение се използва за профилактика срещу определен брой зимни инфекции като грип или обикновена настинка;
  • Екстракт от женшен: коренът на това растение е ценен съюзник за стимулиране на имунната система и борба с умората;
  • Витамин С (екстракт от Acerola BIO, титриран във витамин С): многобройни клинични проучвания показват благоприятните ефекти на витамин С върху стимулирането на естествената защита на човешкото тяло срещу външни агресии;
  • Етерично масло от грейпфрут: Широкоспектърните антимикробни свойства на етеричното масло от грейпфрут са известни от началото на 20 век, той също е антиоксидант и стимулатор на имунната система;
  • Етерично масло от евкалипт: също като екстракт от грейпфрут, етеричното масло от евкалипт е отличен стимулант на естествената защита на организма. Това обаче не е единственото му предимство, тъй като има и антибактериални и антивирусни ефекти.

Освен това е важно да се подчертае, че формулировката на тази хранителна добавка за имунитет е в съответствие с предупреждението на ANSES *. Immuno Tonus не съдържа изброени от ANSES растения, които могат да нарушат имунния отговор в случай на инфекция с Covid.

* Национална агенция по безопасност на храните, околната среда и здравето при работа

Хранителна добавка за органичен и вегански имунитет

Всяка съставка на тази хранителна добавка за имунитет идва от биологично земеделие.

Освен това Immuno Tonus Bio е без глутен и е подходящ за хора, които са приели веганска диета и накрая, той не съдържа глутен или лактоза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *