Хранителни добавки

Повече енергия и жизненост през лятото с Adapto Aid Adaptogen Formula Ostrovit

Повече енергия и жизненост през лятото с Adapto Aid Adaptogen Formula Ostrovit

Адаптогенните билки са използвани от хилядолетия от хора по целия свят за справяне с физиологичен, психологически и друг вид стрес. Те работят на първо място като помагат на тялото да съхранява и използва по-добре енергията.

Защо адаптогени за повече енергия

Адаптогените, за разлика от кофеина например, имат балансиращ ефект върху хипоталамуса, хипофизата и надбъбречните жлези, които са ключови играчи в отговора на стреса. Следователно те помагат на тялото да се възстанови от стреса, поддържат здравословни нива на кортизол и намаляват чувството на изтощение, често причинено от стрес. По този начин допринасят за съхранение на енергията, от която всички наши клетки се нуждаят.

В същото време адаптогените имат стимулиращи свойства, които подобряват умствената и физическата работоспособност. Всъщност някои от адаптогените са разработени и изследвани от учени по време на Втората световна война, за да помогнат на пилотите да летят по-дълго и по-ефективно, без да се уморяват.

Адаптогените в Adapto Aid

Формулата на Adapto Aid Adaptogen Formula Ostrovit съчетава следните поддържащи и енергизиращи компоненти:

  1. Ашваганда – В духа на мощните аюрведични адаптогени за енергия, започваме с ашваганда. Тази билка е една от най-важните билки за жизненост в Индия и се използва от повече от 3000 години за повишаване на енергията, подобряване на концентрацията и намаляване на стреса. Всъщност проучване върху спортисти показва, че ашваганда може да помогне за поддържане на физическото представяне, мускулната сила и кардиореспираторната издръжливост. От тогава до сега това е отлично средство за справяне с умората и поддържане притока на енергия.
  2. Готу Кола – За подобрена бдителност, настроение и мозъчна функция готу кола е незаменим аюрведичен адаптоген. Може да помогне за повишаване на енергийните нива чрез подобряване на притока на кръв, облекчаване на умората и подпомагане на здравия растеж на нервните клетки. Това цъфтящо растение е член на семейството на магданоза и отдавна се използва в традиционната китайска медицина за подпомагане на познавателните способности и умствената издръжливост. Освен че поддържа фокуса и жизнеността през деня, готу кола също така може да поддържа релаксацията и спокойния нощен сън, така че е чудесно средство за анти-ейд ефект.
  3. Гинко – В традиционната китайска медицина семената на гинко са били използвани за отваряне на „канали“ на енергия към различни системи от органи, включително бъбреците, черния дроб, мозъка и белите дробове. Доказаната способност на гинко билоба да увеличава притока на кръв към различни части на тялото може да е източникът на много от неговите предполагаеми ползи, свързани с повече енергия и подобрено кръвооросяване. Според настоящите изследвания ползите от гинко билоба могат да включват още подобрена когнитивна функция, подобрено настроение, повече енергия и издръжливост.
  4. Бакопа – Bacopa monnieri (Бакопа мониери) е древно аюрведично билково средство за много заболявания. Изследвания при хора показват, че може да помогне за засилване на мозъчната функция, лечение на симптоми на ADHD, подсигуряване на енергия и много добър ефект при проблеми и заболявания на нервната система. Бакопа расте диво в Индия, Китай, Непал, Виетнам, Шри Ланка. Може да се намери на надморска височина над 1300 метра над морското равнище, във влажни зони, блата и плитки води.
  5. Розов златовръх (Rhodiola rosea) – Доказано е, че родиолата помага за отслабване и повече енергия. Родиола спомага за намаляване на умствената умора, свързана със стреса. Почитана на Изток, коренът на родиола, технически подземно стъбло, е основният източник на нейните полезни вещества. Често наричана „златен корен“, родиолата се използва от векове от много различни култури за подпомагане на енергията и различни други здравословни проблеми.
  6. Черен пипер – знаехте ли, че черният пипер е добър източник на манган? Това е минерал, който може да помогне за здравето на костите, заздравяването на рани и метаболизма, осигурявайки повече енергия. Също така според няколко традиционни медицински системи, черният пипер енергизира и изчиства енергийните блокажи в тялото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *