Борон / Boron 3mg HAYA LABS - 100 Капсули

Борон / Boron 3mg HAYA LABS - 100 Капсули

Борон е елемент, който участва в много и разнообразни функции - от поддържане на мозъчната функция до укрепване на костите, регулиране на естественото производство на тестостерон и естрадиол в тялото. Ето как да го приемате като хранителна добавка от Haya Labs.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.91 лв. -10%
19.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 6421
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 100
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 100 капсули
 • Борон 3 mg

Описание

Известно е, че трябва ежедневно да добавяте към диетата си правилните витамини и минерали (като витамин D, витамин K и други основни хранителни вещества), било то с храната или с помощта на хранителни добавки. Но докато повече се фокусираме върху най-известните от тях, няой , като Борон, остават на заден план.  Той е естествен елемент, който е и изненадващо важен за здравето на човека, но не много хора знаят за него. 

Той може да се набави с храната, но най-лесният начин е с помощта на хранителни добавки. Ето какво трябва да знаете за Борон и как да го приемате под формата на хранителна добавка от HAYA LABS. 

Какво представлява Борон?

Сам по себе си борон може да не изглежда, сякаш не играе голяма роля за човешкото здраве. Този естествено срещащ се елемент се намира в минерални находища по целия свят и въпреки че най-често се използва за производството на неща като фибростъкло и керамика, той също се намира в много различни храни. Днес учените откриват ползите за здравето от борон, които включват всичко - от поддържане на мозъчната функция до укрепване на костите, регулиране на естественото производство на тестостерон и естрадиол в тялото.

Кои са ползите от приема на Борон?

За хранително вещество, на което се обръща толкова малко внимание, има изненадващ брой ползи за здравето, свързани с приема на Борон. Тези предимства включват, но не се ограничават до:

 • Регулира на хормоните в тялото;
 • Намалява симптомите на артрит;
 • Поддържа здравето на костите и зъбите;
 • Поддържа мозъчната функция;
 • Може да предотврати развитието на гъбични инфекции;
 • Може да подпомогне лечението на рак на гърдата;
 • Може да подсили имунната функция.

Как да включите Борон в диетата си?

Борон се усвоява най-добре от тялото, когато се консумира под формата на пълноценни храни или хранителни добавки като Борон от Haya Labs. Борон обикновено се среща в листни зеленчуци като къдраво зеле и спанак, но също така се намира и в храни като кафе, сушени и варени зърна, мляко, авокадо, фъстъци, сини сливи, картофи, червени ябълки, стафиди, пекани, праскови и сушени кайсии.

Въпреки това Съветът по храните и храненето на Института по медицина е установил ограничения за количеството бор, което трябва да се консумира всеки ден. Тези стойности варират от 3 mg на ден при деца на възраст между 1 и 3 години до максимум 20 mg на ден за възрастни на възраст 19 и повече години. Борон е безопасен за повечето хора, но когато се приема в количества, надвишаващи препоръчителната доза, може да причини неприятни странични ефекти. Ето защо е добре да бъде приеман под формата на хранителна добавка, където количеството е контролирано. 

Как да приемате Борон от Haya Labs?

Ако искате да осигурите на тялото си достатъчно количество Борон с помощта на хранителната добавка от Haya Labs, приемайте по една капсула дневно с повече вода. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула, веднъж дневно.