Calcium Factor + за здрави кости и зъби 350 mg Natural Factors - 90 Таблетки

Calcium Factor + за здрави кости и зъби 350 mg Natural Factors - 90 Таблетки

Калцият помага за предотвратяване на загуба и влошаване на костната маса, като например при остеопороза. Най-известен е със способността си да помага за развитието и поддържането на здравината и здравето на костите. Калций под неговата цитратна форма се усвоява и преработва по-лесно от организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 18.59 лв. -10%
20.66 лв.
Производител:
Код на продукта: 040710
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1-4
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 60 таблетки
  • Калций 350 mg

Описание

Защо да изберем калций под под формата на цитрат?

Калций + на Natural Factors  осигурява 350 mg елементарен (лесно абсорбиращ се) калций на таблетка. Калцият е богат минерал, който е важен за нормалното развитие и грижа за нашите зъби и костна система. Калций под неговата цитратна форма се усвоява и преработва по-лесно от организма, което го превръща в подходящ избор за хора с ниска киселинност на стомаха или други храносмилателни проблеми.

Таблетките не съдържат млечни продукти, глутен, соя и без ГМО.

Защо е полезно да приемаме калций?

Известен като най-разпространеният минерал в организма, който комбинирано с други минерали и витамини, помага за предотвратяване на загуба и влошаване на костната маса, като например при остеопороза. Най-известен е със способността си да помага за развитието и поддържането на здравината и здравето на костите.

Калцият има и редица други предимства, като да подпомага за поддържането  на здрава сърдечно-съдова система чрез балансиране на  нашият сърдечен ритъм. Също така е необходим за мускулен растеж и за предотвратяване на мускулни крампи и свиване на мускулите. Затова е полезен за хора, които искат да намалят периода на въстановяване на мускулите след физическо натоварване и да се избегне така наречената "мускулна треска". 

Какви други предимства има калцият?

  • Предпазва от последиците от стреса
  • Помага за спокоен сън
  • Поддържа здрави кръвни клетки
  • Превенция за Остеопороза

По кое време е най-добре да приемаме калциев цитрат?

Добавките с калциев цитрат могат да се приемат по всяко време, защото не се нуждаят от киселина, за да се разтворят. Това означава, че могат да се приемат дори и на гладно.

Калциевият цитрат може да помогне за запълване на разликата между това колко калций получавате в диетата си и от колко имате нужда на ден. Не забравяйте, препоръчителното количество за повечето възрастни е 1000 mg на ден и се увеличава до 1200 мг /ден ( за жени над 50 г.) и 1300мг/ден (за мъже над 70 г.).

Защо калцият помага за по-добър сън?

Повечето от нас знаем, че калцият е полезен за нашите кости и зъби, но е полезен и за съня. Калцият помага на тялото да използва аминокиселината триптофан, за да произведе мелатонин,(хормон) който помага за по-дългият и качествен сън.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-4 таблетки дневно. Да се приема няколко часа преди или след приемането на други медикаменти.