ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник Женско биле / DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Root 400 mg Natural Factors - 90 дъвчащи таблетки

ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник Женско биле / DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Root 400 mg Natural Factors - 90 дъвчащи таблетки

ДиДжиЕл - Деглициризиран сладник Женско биле на марката Натурал Факторс е хранителна добавка под формата на дъвчащи таблетки от 400мг. Добавката DGL - Deglycyrrhizinated Licorice Root се грижи за намаляване на постпрандиалния дискомфорт и облекчава симптомите на парене и болка.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 24.24 лв. -10%
26.93 лв.
Производител:
Код на продукта: 4508NF
Магически точки: 26
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1-3
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 90 дъвчащи таблетки
  • Женско биле 400 mg

Описание

DGL - Деглициризиран сладник или Женско биле на Натурал Факторс е хранителна добавка във вид на дъвчащи таблетки от 400мг. Добавката DGL Deglycyrrhizinated женско биле корен е предназначен за киселини и храносмилателни проблеми. 

За какво е нужна ДиДжиЕл добавката?

В случай на стомашни киселини и дисфункция на храносмилателната система. Броят на българското население, страдащо от нарушения в храносмилането, непрекъснато нараства. Основни причини за неблагоприятната тенденция са преобладаващите нискокачествени хранителни продукти, както и вредните навици на хранене, изградени през годините под действието на непрекъснатият ежедневен стрес и липсата на достатъчно време. 

Кои са базовите причини за стомашни киселини?

Редовен проблем със стомашно-чревната система е отделянето на стомашна киселина, при което съдържанието на хлороводородна киселина в стомаха се придвижва нагоре по хранопровода. Киселините се определят с тежък дискомфорт и усещане за парене в областта зад гърдите и горната част на корема.

Основните виновници за образуването на стомашни киселини са прекомерното консумиране на продукти с високи рефлуксни индекси, дори и самото преяждане. 

Редовните стресови ситуации, както и неконтролирания прием на противовъзпалителни стероиди или нестероидни лекарства, аспирин и т.н., също могат да провокират киселини. 

Какви са функциите на DGL добавката?

DGL е източник на деглициризиран екстракт от корените на Женско биле (Glycyrrhiza glabra), за който е доказано, че поддържа нормалната стомашно - чревна функция.

DGL (DGL) / (Корен от женско биле) намалява постпрандиалния дискомфорт и облекчава проявите на парене и болка. Насърчава се образуването на секреция и слуз, и помага за облекчаване на стомашно-чревни възпаления.

ДиДжиЕл също може да се използва за потискане на пептични язвени симптоми и намаляване на риска от повторение. Помага за потискане на растежа на Helicobacter pylori (H. pylori) – бактериите, отговорни за образуването на хроничен гастрит и стомашни язви. Насърчава се производството на Муцин, предпазващ лигавицата на стомаха.

Какво е приложението на ДиДжиЕл?

Женското биле е използвано преди векове за подпомагане на храносмилането при различни заболявания на стомаха. В натуралната си форма, билката Glycyrrhiza glabra съдържа съединението глицирхизин, което повишава кръвното налягане и причинява други потенциални странични ефекти.

Обобщение

DGL на Натурал Факторс е безопасна и функционална натурална грижа на така наречените антиациди – лекарства, препоръчвани за неутрализиране на солната киселина, произведена от стомаха чрез намаляване на рН-то на стомашния сок. За да бъдат по-ефекасни, таблетките е хубаво да се дъвчат, за да могат да се смесват добре със слюнката, след което да се активира активността им в храносмилателния тракт.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Сдъвквайте по 1 таблетка 20 минути преди хранене или при необходимост.