DL-ФЕНИЛАЛАНИН (DLPA) 500mg HOLLAND AND BARRETT - 50 Капсули

DL-ФЕНИЛАЛАНИН (DLPA) 500mg HOLLAND AND BARRETT - 50 Капсули

DL-фенилаланин, на марката Холанд и Барет, известен също като DLPA, съдържа различни форми на есенциална аминокиселина фенилаланин. Хранителната добавка DL-фенилаланин се използва за облекчаване на случаи на лека депресия и други проблеми с настроението, както и физически дискомфорт и болка.

28.95 лв.
Производител:
Код на продукта: HDA6757
Магически точки: 29
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 50
 • Дози на ден 1-2
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 50 капсули
 • DL-Phenylalanine (DLPA) 500 mg

Описание

DL-фенилаланин, на марката Холанд и Барет, представлява хранителна добавка във вид на капсули от 500мг., предназначена за облекчаване на случаи на лека депресия и други проблеми с настроението, физически дискомфорт, болка и други. 

Какво трябва да знаем за формите на аминокиселината DLPA?

DLPA често се комбинира с други добавки, повишаващи настроението.

 • Формата "L" е свързана с естествени вещества, които можем да открием в богати на протеини храни. L-фенилаланин може да бъде полезен за повишаване на настроението, посредством отделянето на химикалите допамин и норадреналин в мозъка;
 • "D" формата на DL аминокиселината е синтетично вещество. D-фенилаланин влияе на нервната система и мозъка, като реагира на болката в тялото.

Какви ефекти се проявяват с приема на DLPA?

DLPA представлява електрически неутрална аминокиселина. Посредством кръвта, ДЛ аминокиселината преминава през бариерата на мозъчния ствол и навлиза в по - лесно в централната нервна система.

Известно е, че DLPA е предшественик на мощната амино-киселина, Тирозин, използвана за изграждане на мощните невротрансмитери - допамин и норадреналин. Тези химически съединения оказват мощно влияние в цялата централна нервна система, особено за подобряване на настроението и физическата дейност.

ДЛ аминокиселината е за полезна още чрез ограничаване на определени ензими и ензимни процеси. Това ограничение е благодарение на повишените нива на допамин и норадреналин, наблюдавани с приема на DL-фенилаланин.

Какви са предимствата на DL-фенилаланина?

 • Основно добавката се използва, заради програмата за справянето с хроничната болка и подобряването на настроението;
 • DL-фенилаланина е сигурна защита срещу промените в настроението, характерни за PMS – предменструален синдром;
 • Добавката е от полза за повишаване на енергията и пъргавината;
 • DL-фенилаланин се справя с хроничната болка - мускулни болки и постоянна артритна болка;
 • DLPA също може да осигури известно облекчение на страдащите от ADHD и дори от болестта на Паркинсон;
 • Аминокиселината DLPA е отговорна за облекчаването на състояния на депресия, спомага за понижаване на нивата на тревожност и стрес .

Какви са страничните прояви от приема на DL-фенилаланин?

Добавката dl-фенилаланин се разглежда като изключително безопасна, с леки странични прояви като гадене и главоболие.

При превишаване нивото на препоръчителната дневна доза, (над 1,500mg дневно), е възможно да възникнат странични действия като скованост, изтръпване на крайниците, или други симптоми на увреждане на нервните клетки.

Също така е възможно да се забележи повишаване на налягането на кръвта. Високите дози на аминокиселината DL-фенилаланин може да попречи на синтезирането на серотонин в мозъка и да доведе до безсъние.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-2 каплети на ден, най-добре на празен стомах. Избягвайте прием след 16.00 часа, тъй като може да причини нарушения в съня.