Фолиева киселина / Folic Acid 1 mg Natural Factors - 90 таблетки

Фолиева киселина / Folic Acid 1 mg Natural Factors - 90 таблетки

Фолиева киселина на Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки от 1мг. Таблетките Folic Acid се препоръчват при бременност, и се предлагат на дамите, които планират да забременеят. Добавката Фолиева киселина действа върху оптималното изграждане на тъканите на майката по време на бременността.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 8.91 лв. -10%
9.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 1270NF
Магически точки: 10
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 360
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1/4 табл.
  • Разфасовка 90 таблетки
  • Витамин B9 (фолиева киселина) 0.25 µg

Описание

Фолиевата киселина на марката Натурал Факторс е висококачествен препарат, съдържащ витамин, който е необходим за развитието на най-младите организми и за поддържане на функционията на кръвоносната и хематопоетичната системи. 

Предимства Folic Acid

  • Предназначено е за бременни дами или планиращи бременност;
  • Помага за поддържането на нормалния метаболизъм на хомоцистеина;
  • Грижи се за правилното изграждане на тъканите в майката през време на бременността;
  • Спомага оптималната функция на нервната структура;
  • Подпомага функцията на имунната защита.

Какво трябва да знаем за добавката фолиева киселина?

Таблетките Фолиева киселина спада към групата на витамините, чието използване в организма включва основно участие в синтезирането на нуклеиновите киселини и деленето на новите клетки. Последните доклади говорят за непряко антиатерогенно действие на фолиевата киселина.

Витамините folic acid са най-често използва

ните за здравето насърчаващи химични съединения. Голяма част от търсенето на витамини за тялото може да се покрие с някои хранителни продукти, но повечето витамини изискват допълнителни хранителни добавки. Те включват фолиева киселина.

За кого е предназначена фолиевата киселина?

Една от целевите групи, за които са предназначени фолат съединенията, са бременните жени или тези дами, които са във време на репродуктивен период. Това се дължи на факта, че folic acid е една от съставките, участващи в синтезирането на генетичния материал на бързото делене на клетките. Това клетъчно делене води до новообразувани ембрионални тъкани, а нервната тъкан е особено чувствителна към дефицит на фолиева киселина. Допълването с фолиева киселина спомага да се ограничи образуването на сърдечносъдови и нервни дефекти.

Как действа фолиевата киселина?

Миелоидните клетки претърпяват бързо разпространение и могат да се диференцират във всяко клетъчно ниво. Първият признак за липса на фолиева киселина или на витамин В12 може да бъде в намаления брой на червените кръвни клетки. Това състояние на загуба на еритроцитите се нарича мегалобластна анемия, а предотвратяването му става с фолиева киселина.

Атеросклероза и фолиева киселина

Почти всеки асоциира атеросклерозата с консумацията на прекомерни количества захари и мазнини. Това несъмнено е вярно, но последните години донесоха някои новини относно растежа на атеросклеротичната плака. Оказва се, че този процес може да се случи по-бързо при наличието на хомоцистеинен – продукт на непълната трансформация на сярата аминокиселини. Такива състояния се появяват, когато в тялото липсват витамини от В групата – фолиева киселина, витамин В12, или витамин В6.

Обобщение

Фолиева киселина е добавка, предназначена за всеки човек, който желае да приложи профилактика pro-health в рамките на кръвоносната и хематопоетичната системи, както и за жени по време на репродуктивния период.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1/4 таблетка на ден.