Фолиева киселина / Folic Acid Swanson - 250 капсули

Фолиева киселина / Folic Acid Swanson - 250 капсули

Фолиева киселина е хранителна добавка, доставяща на организма витамин В9 или известен още като фолиева киселина. Тя играе съществена роля при пренаталното развитие, както и се включва в множество важни биохимични процеси в организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 15.30 лв. -10%
17.00 лв.
Производител:
Код на продукта: SW035
Магически точки: 17
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 250
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 250 капсули
 • Витамин B9 (фолиева киселина) 800 µg

Описание

Какво представлява Фолиевата киселина и защо е важна за вътреутробното развитие

Тя е синтетичната форма на витамин В9 (водоразтворим витамин от група В). Тъй като организмът не го произвежда , трябва да се набавя посредством храната или под формата на хранителна добавка. Фолатите, които са биологичните аналози на фолиевата киселина се включват в редица ензимни процеси при синтеза на аминокиселини и нуклеотиди. Тяхната достатъчна концентрация в организма е от съществено значение при изграждането на белтъците и молекулите ДНК в тялото.

Приемът на фолиева киселина при бременни жени или плануващите бременност е необходим за оформянето на тъканите и органите на ембриона, като намалява риска от малформации на плода до 70%. Нейната наличност в тялото на майката спомага за деленето и диференцирането на клетките на младия организъм, както и за изграждането на костния мозък и образуването на плацентата. Освен чрез прием на храни, които са богати на витамин B9, при бременност необходимата доза се увеличава и тя трябва да се осигури под формата на хранителна добавка. 

Редовният прием на фолиева киселина спомага за:

 • Предотвратяване на риска от сърдечно-съдови заболявания, като намалява нивата на хомоцистеин в кръвта. Хомоцистеинът е аминокиселина , която се образува при деметилирането на метионина. Повишените му нива увеличават риска от втвърдяване на артериалните съдове и атеросклероза, венозен тромбоемболизъм и инфаркт;
 • Облекчаване на  симптомите на депресия ;
 • Подпомогане на размножаването на клетките като взема участие в репликацията на ДНК и РНК.;
 • и понижава риска от развитието на тумори и подпомага регенерацията на клетките;
 • Някои изследвания предполагат, че редовният прием на фолиева киселина при бременност може да намали риска от развитие на аутизъм при детето;
 • През последните години дефицитът на фолиева киселина се свързва с някои нерводегенеративни  и нервнопсихични заболявания като болестта на Алцхаймер, остеопороза и др.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден или както е предписано от Вашия лекар