Глюкозамин и хондроитин сулфат / Glucosamine & Chondroitin Sulfate Extra Strength NOW - 60 Капсули

Глюкозамин и хондроитин сулфат / Glucosamine & Chondroitin Sulfate Extra Strength NOW - 60 Капсули

С възрастта човешките ставни и хрущялни тъкани губят еластичността и функционалността си и се разрушават. Добрата новина е, че на пазара има продукти, които могат да забавят тези промени. Глюкозамин § хондроитин е най-доброто сред тях.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 56.61 лв. -10%
62.90 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739032423
Магически точки: 60
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 1
 • Една доза 2 таблетки
 • Въглехидрати 2 g
 • Глюкозамин сулфат 1500 mg
 • Калий 245 mg
 • Хондроитин сулфат 1200 mg
 • Калории 10
 • Разфасовка 60 таблетки
 • Натрий 110 mg

Описание

 С възрастта човешките ставни и хрущялни тъкани губят еластичността и функционалността си и се разрушават. Добрата новина е, че на пазара има редица средства, които могат да забавят тези промени. Глюкозамин § хондроитин е най-доброто сред тях, което ще ви помогне да  поддържате функционалността на хрущялите и ставите, да облекчите проявата на симптомите на развиващи се заболявания на опорно-двигателния апарат и да подобрите качеството на живот. 

Какво представляват глюкозамин и хондроитин? 

Нека да разберем какво представляват монозахаридите хондроитин и глюкозамин. Хондроитинът е компонент на нашите кости, хрущяли и стави, неговата задача е да задържа влагата в хрущяла и да стимулира производството на синовиална течност. Липсата на хондроитин влияе върху здравето на хрущялната тъкан: тя започва да се деформира, изтънява и губи своята здравина и еластичност. Намаляването на количеството на синовиалната течност влияе върху подвижността на ставите: като начало се появява скърцане и щракане на ставата по време на движение, а по-късно - болка и влошена подвижност на ставите. 

Глюкозаминът е строителен материал за здрави стави и хрущяли, той ги прави по-силни и еластични. В допълнение, достатъчното количество глюкозамин в организма помага за предотвратяване на възпаления и болки в ставите. Глюкозаминът често се използва при остеоартрит, периартрит, остеохондроза и спондилоза.

Каква е разликата между глюкозамин и хондроитин? 

Тези вещества имат една и съща структура. Важно е да се знае обаче, че глюкозаминът е съществена съставка на хондроитина, като допълва и подобрява неговите свойства. Комбинацията от тези вещества подобрява усвояването им, осигурява ефективна защита и активно възстановяване на хрущяла. 

Свойства, ползи и роля за човешкото тяло 

Редовният прием на глюкозамин и хондроитин може да донесе на тялото редица ползи, след които: 

 • регенерация на тъканите;
 • предотвратяване образуването на старчески петна;
 • борба с възпалителните процеси в стомашно-чревния тракт;
 • запазване на тъканната структура на молекулярно ниво;
 • предотвратяване появата на съдови плаки. 

Наблюденията на учените водят до заключението, че глюкозамин хондроитин е ефективен лек срещу ставни нарушения. Ползата от глюкозамин хондроитин се крие във факта, че съединението предотвратява разрушаването на хрущялната тъкан. Глюкозамин хондроитин помага и за предотвратяване на разпространението на възпалителни процеси в тялото. 

За кого е подходящ продуктът? 

Глюкозамин хондроитин се предписва в случай на диагностициране на остеоартрит, тендинит и дискоза. Препоръчва се употребата на това съединение и от хора, предразположени към наранявания, навяхвания и фрактури. Глюкозамин хондроитин е от съществено значение и за спортистите, които се занимават с вдигане на тежести, пауърлифтинг или културизъм. Тяхното тяло е подложено на големи физически натоварвания, поради което се нуждае от силна помощ за възстановяването му. 

Как да приемате Глюкозамин и Хондроитин?   

Всички знаем колко е важно да поддържаме тялото си здраво. Приемайте глюкозамин хондротин като тонизиращо и профилактично средство – веществата ще подобрят състоянието на ставите и хрущялите, ще намалят болката и ще увеличат подвижността. Експертите препоръчват да приемате глюкозамин хондротин, за да ускорите процеса на възстановяване и да подобрите цялостното състояние на тялото си. Приемайте по 1-2 дози от продукта ежедневно. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2 таблетки дневно  по време на хранене.