Хлъзгав бряст / Slippery Elm 400mg HAYA LABS - 100 Капсули

Хлъзгав бряст / Slippery Elm 400mg HAYA LABS - 100 Капсули

Изберете кора от хлъзгав бряст под формата на хранителна добавка, ако искате да предпазите тялото си от различни заболявания като чревни проблеми и възпалено гърло.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 21.60 лв. -10%
24.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 6443
Магически точки: 24
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 50
  • Дози на ден 1
  • Една доза 2 капсули
  • Разфасовка 100 капсули
  • Хлъзгав бряст (Slippery Elm) 800 mg

Описание

Знаете ли, че брястовете са били използвани за лечение на много различни заболявания през вековете? Индианците са използвали въртящата се част на кората за лечение на различни заболявания, включително: 

  • Различни удари, травми и рани;
  • Треска;
  • Възпалено гърло. 

Те открили, че когато вътрешността на кората влезе в контакт с вода, тя се превръща в гъста слуз, която има лечебен и успокояващ ефект върху различните тъкани, до които се докосне. С течение на времето хлъзгавият бряст се превърна в основното средство за лечение на огнестрелни рани по време на американската война. Днес не използваме кората, а я извличаме под формата на хранителни добавки, но успяваме и да лекуваме с нея различни неразположения и то с голям успех. За това днес се използва кората от хлъзгав бряст.  Ето за какво най-често се обръщаме към нея и как да я приемаме под формата на хранителна добавка. 

Полезни свойства на кората от хлъзгав бряст

Продуктът под формата на хранителна добавка е изключително полезен при: 

Храносмилателни и чревни проблеми 

Кората на хлъзгавия бряст има аналгетични свойства. Това означава, че има способността да успокоява стомаха и червата, както и да намалява дразненето на болестта.

Успокоява кашлица и възпалено гърло 

След като влезе в тялото, екстрактът от кора на бряст се превръща в слуз, лепкава захарна смес. Той не може да бъде разграден от храносмилателния тракт и остава активен в тялото. Слузта покрива гърлото и облекчава възпалението и болката. Това свойство на кората на бряст я прави идеална за лечение на кашлица и заболявания на горните дихателни пътища като бронхит или астма. 

При проблеми с пикочните пътища

Ако имате възпаление на пикочните пътища или интерстициален цистит, хлъзгавият бряст може да помогне. Подобно на други състояния, тази билка има способността да успокоява лигавицата на пикочните пътища, като по този начин облекчава болезнените симптоми на това състояние.

Как да приемате хлъзгав бряст под формата на хранителна добавка?

Ако искате да приемате хлъзгав бряст под формата на хранителна добавка, приемайте по 2 капсули от продукта дневно с повече вода. Не забравяйте също да се храните добре и да приемате много вода през целия ден. Опаковката от 100 капсули е достатъчна за почти 2 месеца прием. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2 капсули от 1 път дневно.