Показване на 11 резултата

Калиев Цитрат – калий / Potassium Citrate 99mg SWANSON – 120 Капсули

Original price was: 22.90 лв..Current price is: 19.45 лв..

Калий цитрат / Potassium Citrate 99 mg Natural Factors – 90 таблетки

Original price was: 14.00 лв..Current price is: 11.20 лв..

Корен от кудзу / Kudzu Root 500mg SWANSON – 60 Капсули

Original price was: 27.90 лв..Current price is: 23.70 лв..

Течен Екстракт от Зелен Чай Green Tea Liquid Extract Swanson – 29.6 мл

Original price was: 49.90 лв..Current price is: 42.40 лв..

Какво представлява алкализирането?

Алкализиране е процес на покачване на рН по време на натрупването на натриеви карбонати.

Алкализацията с натриев бикарбонат е основен компонент на управлението на отровния от аспирин пациент. Алкализацията обикновено се използва като част от превантивната мярка на TLS, тъй като това увеличава рН на урината, което прави UA по-разтворима и по-малко вероятно да се утаи в бъбречните тубули.

Какво представлява алкализационната терапия?

Алкализацията на урината е режим на лечение, който увеличава елиминирането на отровата чрез прилагането на интравенозен натриев бикарбонат за производство на урина с рН > или = 7,5.

Какво е серумната алкализация?

Алкализацията на серума е важна за ограничаване на разпределението на салицилат в тъканите, особено на ЦНС. Последвалата уринарна алкализация улавя салицилат в йонизираната си форма в урината и засилва бъбречния клирънс.

Какво причинява алкализация на урината?

Калциевият глицерофосфат неутрализира киселината от приема на храна и натриев бикарбонат (NaHCO3) създава алкализация. Особено при пациенти с интерстициален синдром на цистит/болка на пикочния мехур (ICS/BPS), донасящ облекчаване на симптомите и показващ, че пикочната алкализация може да намали LUTS.

Как се прави уринарната Алкализация?

Повечето експерти алкализират урината, като дават първоначален интравенозен болус от 1 mEq/kg натриев бикарбонат и след това започват интравенозна инфузия с натриев бикарбонат.

При кое отравяне се прави алкализация на урината?

Алкализацията на урината засилва дифлунизалната екскреция, но тази техника е малко вероятно да бъде със стойност при дифлунизално отравяне. В заключение, алкализацията на урината трябва да се счита за първа линия лечение при пациенти с умерено тежко салицилатно отравяне, които не отговарят на критериите за хемодиализа.

Какво представлява урината Алкализатор?

Пикочните алкализатори са лекарства, които намаляват киселинността на урината; те са често закупени на гише, или предписани от лекарите за лечение на симптомите на UTI. Имахме за цел да проучим ползите и вредите на пикочните алкализатори за лечение на UTI.

Урината има ли салицилова киселина?

Малка част (приблизително 10%) от салицилати се екскретира като салицилова киселина в урината, въпреки че тази пропорция може да се увеличи с урината, която има алкално рН и намаляване с киселинно рН.

Какво е подкисляване на урината?

Подкисляване на урината е нетният ефект на HCO3– реабсорбция, H+ секреция, и наличието на буфери. Дефект в H+ секрецията в събирателния канал причинява дистална бъбречна тръбна ацидоза (dRTA).

Какво е рН на урината?

Нормалната урина рН е леко кисела, с обичайни стойности от 6,0 до 7,5, но нормалният диапазон е 4,5 до 8,0.

Защо подкисляването е важно?

Подкиселяването също така променя колоезденето на хранителните вещества и много други елементи и съединения в океана и вероятно ще измести конкурентното предимство сред видовете, като все още предстои да бъде определено въздействие върху морските екосистеми и хранителната мрежа.

Как мога да спусна рН на урината си?

Диета с високо съдържание на плодове, зеленчуци, или несирена млечни продукти може да увеличи рН на урината. Диета с високо съдържание на риба, месни продукти, или сирене може да намали рН на урината.

Кое е по-добре да имате, кисела или алкална урина?

Пикочната киселина, цистин и калциево-оксалатни камъни се утаяват в кисела урина. В тази ситуация урината трябва да се поддържа алкална или по-малко кисела от нормалната.

Как мога да тествам рН на урината си у дома?

– Тест за рН на урината. Той е доста подобен на тест за домашна бременност. Откъснете лента хартия след това уринирайте директно върху нея или – по-малко разхвърляно – съберете урината си в чаша и натопете хартията в нея. Хартията ще промени цвета си, докато събира вода.

Какво означава, ако рН ви е високо в урината?

Ако човек има висока урина рН, което означава, че тя е по-алкална, тя може да сигнализира за медицинско състояние като: камъни в бъбреците. инфекции на пикочните пътища (UTIs) нарушения, свързани с бъбреците.