Показване на 1–16 от 113 резултата

BioSil™ Коса, кожа и нокти 118 mg Natural Factors – 120 веге капсули

Original price was: 163.00 лв..Current price is: 130.40 лв..

BioSil™ Коса, кожа и нокти 118 mg Natural Factors – 90 веге капсули

Original price was: 121.75 лв..Current price is: 97.40 лв..

BioSil™ Коса, кожа и нокти 15 ml – Natural Factors

Original price was: 81.40 лв..Current price is: 65.15 лв..

BioSil™ Коса, кожа и нокти Natural Factors – 30 ml

Original price was: 103.40 лв..Current price is: 82.70 лв..

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 180 софтгел капсули

Original price was: 83.80 лв..Current price is: 67.05 лв..

Clear Base® Витамин E 400 IU / Vitamin E Natural Factors – 90 софтгел капсули

Original price was: 44.30 лв..Current price is: 35.45 лв..

Биотин / Biotin 1000 µg Natural Factors – 90 веге капсули

Original price was: 22.35 лв..Current price is: 17.90 лв..

Анти-стареенето може да бъде трудна тема за справяне: в момента се води война за смисъла на термина в научните изследвания и медицината, и като марка за продукти в енергичен и често измамнически пазар.

Как може да се определи процесът на анти-стареене?

В научната общност анти-стареене изследвания се отнасят изключително до забавяне, предотвратяване, или обръщане на процесите на стареене. Докато бъдещето изглежда много обещаващо, в момента няма доказана и налична медицинска технология, която забавя или обръща стареенето при хората. Нито има някакъв в момента наличен метод кратко от чакане на хората да умрат за точно измерване на ефектите от предполагаема анти-стареене терапия.

В медицинската и реномируема бизнес общност противостареещата медицина означава ранно откриване, профилактика и лечение на заболявания, свързани с възрастта. Това е съвсем различно от справянето със самия процес на стареене, а в момента се предлагат широк спектър от стратегии и терапии. Ограничаването на калориите например понижава риска от страдание на широк спектър от свързани с възрастта условия.

В по-широката бизнес общност – която включва много измамни или лекомислени начинания – анти-стареенето е ценна марка и демонстриран начин за увеличаване на продажбите.

Объркването от най-голям интерес тук е между първите две определения по-горе: лечение на болестта на стареене срещу лечение на самото стареене. Много интервенции могат да удължат живота на индивида чрез предотвратяване или излекуване на специфични заболявания, свързани с възрастта, които иначе биха се оказали фатални. Запитайте се например дали метод за предотвратяване на сърдечни заболявания или диабет тип 2 е лекарство против стареене. Въпросната терапия може да няма ефект върху базовия процес на стареене, но въпреки това би помогнала на много хора да живеят сравнително по-дълго, по-здравословен живот. Това изследване против стареене ли е? Учените казват не, някои медицински и бизнес групи казват „да“.

Защо не могат всички просто да се разбират?

Учените са ужасени от това, което става на пазара против стареене. Колкото по-реномируеми предприятия на този пазар са ужасени от хъкстърите и все по-разпространените измами. Анти-стареенето е ценна марка в науката и бизнеса и всички тези групи се опитват да контролират или печелят от марката: войната над смисъла на „против стареенето“ по този начин се води за пари, но по-важното за възприемането на легитимността.

Възприемането на легитимността изминава дълъг път към определяне на финансирането за научни изследвания и приходи за даден бизнес. Учените чувстват, съвсем правилно, че шумът и глупостите, идващи от пазара против стареене, увреждат перспективите за сериозни изследвания против стареене. Ако обществеността вярва, че анти-стареенето означава козметика на високи цени, предлагана на пазара на наивните, тогава никой учен няма да получи финансиране за сериозно предложение в науката за дълголетие, което използва думата „против стареенето“, без значение колко точно може да е. По-лошо от това, хората започват да приемат, че реалните усилия за обръщане на стареенето трябва да са невъзможни – а науката в големия мащаб изисква обществена подкрепа и разбиране, за да процъфтяват.

Предприятията на пазара „против стареене“ печелят пари от аурата на легитимността независимо дали продуктите им изпълняват или не като рекламирани, и така се изразходват много усилия за създаване и поддържане на това възприятие. Бизнесмените с работещи, точно търгувани продукти извършват собствена борба срещу опортюнисти и измами, които увреждат пазара и марката.

Общо възражение срещу начина, по който предприятията против стареене установяват легитимност, е, че те подбират подкрепящи проучвания в области, в които фактите все още не са сигурни и учените все още работят за заключение. Няколко положителни проучвания не са достатъчни, за да уредят всеки въпрос или да препоръчат всякакъв начин на действие в сложния свят на медицината. Много бизнес дори не стигат толкова далеч, и се задоволяват с товаро-култова пачуърк събрание на прекъснати резултати от изследвания, глупости или без значение, когато се вземат заедно като цяло. За съжаление това обикновено работи за