Показване на 1–16 от 72 резултата

100% Л-глутамин / L-Glutamine BIOTECH USA

36.00 лв.62.00 лв.

100% Цейлонска Канела Cvetita Herbal – 80 капсули

Original price was: 30.00 лв..Current price is: 24.90 лв..

Remove Program AquaSource – 140 капсули

Original price was: 117.00 лв..Current price is: 95.00 лв..

Ацидофилус / Acidophilus AquaSource – 50 Капсули

Original price was: 47.00 лв..Current price is: 44.00 лв..

Какво представлява ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО?

Дебелото черво е известно също като голямото черво. Това е орган, който е част от храносмилателната система, наричана още храносмилателен тракт в човешкото тяло. Храносмилателната система е групата от органи, които ни позволяват да ядем и да използваме храната, която ядем, за да подхранваме телата си.

Как действа ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО?

Дебелото черво играе много важна роля за това как организма ни използва храната, която ядем. Ето как храната пътува през тялото.

Храната започва в устата, където се дъвче от зъбите на по-малки парчета. Веднъж погълната, храната пътува в хранопровода, който се свързва със стомаха.

В стомаха, храната допълнително се разгражда до течен вид и се предава на малкото черво (червата).

В малкото черво разбивката на храната продължава със съдействието на панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур. Тук се абсорбират всички важни витамини и хранителни вещества в храната.

Това, което е останало, което е най-вече течно, се премества в дебелото черво. Водата се абсорбира в дебелото черво. Бактериите в дебелото черво разграждат останалия материал. След това дебелото черво премества останалия материал в ректума.

Ректума е като държач за съхранение на тези отпадъци. Мускулите в ректума преместват отпадъците, наречени изпражнения, извън тялото през ануса.

Какви са препоръките за здравословно хранене и поддържане на здраво дебело черво?

Здравословното хранене е добро за цялостното ви здраве, но наличието на нискокалорична диета с високо съдържание на фибри, която включва предимно плодове и зеленчуци, е важно за здравето на дебелото черво. Упражнения и здравословни навици като избягване на излишния алкохол и тютюнопушенето също е важно за доброто здраве на дебелото черво. Ако дебелото черво не работи по начина, по който трябва, може да изпитате проблеми като подуване на корема, газ, болка, запек или диария.

Какво представлява ректалния хирург на дебелото черво?

Ректалните хирурзи са експерти в хирургичното и нехирургично лечение на заболявания на дебелото черво, ректума и ануса. Те са завършили напреднало хирургично обучение за лечение на тези заболявания, както и пълно общо хирургично обучение. Те са добре представени при лечението както на доброкачествени, така и на злокачествени заболявания на дебелото черво, ректума и ануса и са в състояние да извършват рутинни скринингови прегледи и хирургически да лекуват състояния, ако това е посочено.