Показване на 1–16 от 55 резултата

Кои са най – важните витамини и минерали за мъже?

Витамин Д – мъжете се нуждаят от витамин Д, за да произведат достатъчно количество тестостерон, да изградят здрава костна система, да поддържат здравето на мозъка, да предотвратят нарушения на настроението като депресия и да подпомогнат контрола на холестерол и нивата на кръвно налягане.

Витамин В12 – Много мъже обикновено консумират дневно витамин В12, когато им е нужен. Но често срещат проблем с правилната абсорбция на витамин В12, поради употребата на медикаменти, предназначени за възрастните мъже, които приемат няколко рецепти на веднъж.

Витамин А, С и Е се борят срещу вредата от свободните радикали, които от своя страна се борят с остаряването и болестите, свързани със стареенето.

Витамин К е много важен за изграждането и поддържането на здравите кости, кръвоносните съдове и предпазва от сърдечни заболявания – основна причина за смъртта сред по-възрастните мъже.

Магнезий е минерал, който играе важна роля в регулирането на калциевите, калиевите и натриевите нива. Магнезият превантивно с условия като високо кръвно налягане, мускулни спазми, главоболие и сърдечни заболявания.

Омега – 3 рибено масло. Мъжете е желателно да консумират съотношения от 2:1 до 4:1 от омега – 6 до омега-3 мастни киселини. Някои мъже приемат до 10 пъти повече от Омега-6.

Калий – Намалените количества на Калий в кръвта, увеличава риска от кардио-васкуларни проблеми, особено високо кръвно налягане, което засяга от един до три възрастни мъже.
Какво е нужно да се включи в здравословното хранене на мъжете?
С възрастта метаболизмът на мъжете започва да се забавя, което означава, че не изгарят толкова калории, колкото са изгаряли в ранния период. Има два начина за управление на това, първо чрез изгаряне на повече калории и второ чрез консумиране на по-малко от досегашната доза.

Дните на ядене на пица и пиене на бира трябва да се ограничи. За да консумирате по-малко калории, но също така да вземате необходимото количество храна, което да ви засити, трябва да увеличите приема на зеленчуци.

Калориите от храни като хляб, тестени изделия, ориз, картофи и т.н. могат да се заменят с броколи, карфиол, домати, праз и горски плодове. По този начин ще запазите вашата чиния пълна и апетита си като същевременно с това ще намалите талията си до размера, който желаете.

Какви са ползите от приема на витамини?

Важно е да се поддържа разнообразие, за да се предотврати отегчаването и също така осигуряване на пълния прием на всички витамини, необходими за благосъстоянието на мъжкия организъм.

Освен ползите от това, че са с по-ниски калории, плодовете и зеленчуците също имат важни елементи като осигуряване на витамин А и С, както и елемента Калий.

Основната помощ на зеленчуците и плодовете е съдържанието на фибри, които биха поддържали здрави червата и допринасят за избягване на състояния като запек и други проблеми, свързани с храносмилането. Режимът на хранене с високо ниво на фибри по същия начин може да намали риска от рак на червата, инсулти, както и други сърдечни заболявания.

Какви са препоръките на хранене при мъжете?

Започнете с премахване на храните в рамките на вашата диета, които са с високо съдържание на захар, както и ограничете до минимум консумирането на алкохол.

Замяната на храните със съдържание на захар могат да бъдат заменени с по-здравословни мазнини в диетата ви ще бъде от полза за тялото ви по много начини. Мазнините са от полза за вашия метаболизъм, телесните тъкани, имунната система за борба с болести, производството на хормони, и усвояването на много хранителни вещества (като витамини А и D), без които тези витамини не могат правилно да влязат в системата, както е необходимо. Наличието на достатъчно мазнини също ще ви помогне да се чувствате сити между храненето, което води до по-малко глад и лека закуска и следователно помага да запазите теглото си, както трябва да бъде.

Друга благоприятна причина да ядем по-здравословни мазнини, е че с възрастта се променя вида на нашата кожа. Кожата ни е широко разглеждана като отражение на вътрешното ни здраве.

Тъй като с възрастта, кожата губи своята твърдост и еластичност. Здравословни мазнини като авокадо, ядки, мазна риба и кокосово мляко ще помогнат за поддържане на тялото ви хидратирано, подпомагайки изгонването на токсините от тялото ви.