Показване на 1–16 от 240 резултата

Много мъже вземат добавки за увеличаване на енергийните нива, мускулен растеж, нивата на тестостерон и подобряване на цялостното им здраве.

Мъжете живеят по-кратък живот в голяма част, заради техния повишен риск за хронично заболяване като сърдечно-съдови заболявания и рак. Затова мъжете трябва да се притесняват за качеството на живот, за спада, който идва заедно със стареенето или с намаляване на нивата на тестостерон.

Много от тези въпроси могат да бъдат понижени, в известна степен, от правилните добавки.

Кои са основните хранителни добавки за мъже?

1. Рибено масло

Приема на добавка с рибено масло ежедневно може да помогне за намаляване на риска за хронични заболявания като сърдечни заболявания и когнитивен упадък.

2. Протеин на прах

Чрез добавяне на протеинова добавка към вашата диета, можете да загубите мазнини от своята маса, докато запазвате мускулната си маса. На всичкото отгоре протеинът помага за предизвикване на чувство за ситост, което ще ви предпази от прекомерно ядене.

3. Тестостерон бустер

Един от най-големите опасения за мъжете, които влизат в средна възраст е нисък процент на тестостерон.

Признаци за намален тестостерона са:

Умора, повишена мастна маса, намаляване на мускулната маса и сила, и най-лошото от всичко, импотентност, еректилна дисфункция, загуба на либидото, и други сексуални проблеми.

Всички тези отличителни белези са във връзка с ниски стойности на тестостерон.

4. Екстракт от зелен чай

Няма нищо по-добро от екстракт от зелен чай. Да, бихте могли да получите същата полза от пиенето на девет или десет чаши чай на ден, но за повечето хора е далеч по-лесно просто да вземете една капсула, която съдържа оптималната доза екстракт от зелен чай.

В допълнение към своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, зеленият чай е един от най-доказалите се добавки за изгаряне на мазнини.

5. Nootropic

В епохата на информацията мозъкът на мъжа е най-ценният му актив. Науката е достатъчно напреднала сега, за да се каже с известна сигурност, че добра nootropic добавка може да улесни мозъчната функция, която е отвъд това, на което обикновено сте способни.

Ако искате да научите по-бързо, не забравяйте повече, и решаване на проблеми по-ефективно, имате нужда от nootropic добавка като част от ежедневието си.

6. Пробиотик

Една от новите граници в медицината е областта на пробиотиците-изследването на „добрите бактерии“, които живеят в стомаха ни и червата, които, странно, ни поддържат здрави.

Съществуват някои констатации, че затлъстели хора имат различен брой чревни бактерии, в сравнение със здрави хора. Пробиотиците спомагат за отслабване на хора с наднормено тегло.

7. Витамин D

Като се има предвид връзката на витамин D с всичко от хронична болка до депресия и когнитивния упадък, дефицитът в този жизненоважен витамин (който наистина е хормон) не е нещо, с което искате да се забърквате.

Разпространението на недостига на витамин D е потресено, особено за хора, които имат работни места, които ги държат на закрито, хора с по-тъмна кожа, и хора, които живеят на северни латитуди.

8. Мултивитамин за мъже

Ако имате чувство, че диетата ви би могла да бъде по-добра, отколкото е, може добавите мултивитамин.

Лесно е да изпаднеш в навика да ядеш едни и същи неща отново и отново, ден след ден. Когато направите това, има шанс да бъдете с дефицит на някои минерали или витамини, което би могло да окаже отрицателно въздействие върху здравето ви.

Шансовете за основен недостиг на витамини са доста ниски за хора с разумна диета, но като се има предвид, че най-добрите мултивитамини са едновременно евтини и ефективни, не е лоша идея да добавите такъв към ежедневната си рутина.

9. CLA

За мъже, които се опитват да се борят с печалбите от мазнини, които често идват със средна възраст, конюгирана линолова киселина, или CLA, е добро допълнение към вашата добавка.

Особено полезно е за мъже, чиито диети ги ограничават от богати на CLA храни като говеждо, мляко, и яйца. Тази естествена добавка увеличава способността ви да изгаря мазнини, както и увеличава способността си да задържат мускулна маса.