Показване на 1–16 от 209 резултата

Moon Balance / Муун Баланс AquaSource – 60 Капсули

Original price was: 79.00 лв..Current price is: 71.00 лв..

Като жени сме склонни да сме по-наясно с необходимостта да се грижим за телата си и да обмисляме най-добрите витамини и добавки за здравните нужди на организма. Чертежът на Майката Природа не е точно високотехнологичен и без значение какви изтънчени джаджи използваме, определени възрастови процеси продължават, както ежемесечно, така и в течение на живота на жената.

Кои са трите основни хранителни добавки за жени

1. B Витамини и здравословно производство на хормони

Те са от съществено значение за здравия метаболизъм на захарите и нишестетата и за производството на хормони. Те помагат за превръщането на хормоните в активни или неактивни форми. Хормоните трябва да достигат правилната дестинация в рамките на тялото на жената, и помагат за премахване на излишните хормони за предотвратяване на токсичността.

Витамините B са жизненоважни за производството на невротрансмитери. Витамините от групата B също така помагат за борбата със захарния глад и умората, често срещани симптоми, които са склонни да придружават и насърчават дисбаланса на хормоните.

Какво да направите?

Яжте пълнозърнести храни, постно месо, риба и яйца, за да запълните с хранителни източници, и вземете B-комплекс добавка с 25-50 мг витамини В1, В2, и В5; 400-600 мкг фолиева киселина, и 1000 мкг В12. Витамините от B групата се приемат най-добре сутрин, за по-голяма енергия.

2. Витамин D3

Ниските нива на витамин D, доста разпространени сред жените, са свързани с по-големи коефициенти на ПМС, смърт от рак на гърдата, депресия, Болестта на Алцхаймер, Трудна бременност, миома на матката, ревматоиден артрит, нарушен метаболизъм на захарта, гестационален диабет, диабет тип 2, високо кръвно налягане, нездравословни нива на холестерол, сърдечни заболявания, постменопаузална загуба на кости и мускули, и по-висок риск от падания и фрактури по-късно в живота. Камъните в бъбреците също могат да бъдат причинени от твърде малко витамин D.

Какво е нужно да направите?

Получете вашите нива на витамин D и вземете добавки въз основа на вашите лични нужди. Ако не това, 1,000 IU дневно е безопасно количество, за да вземе, но може да не е достатъчно. До 5000 IU могат да се приемат ежедневно.

3. Магнезий, Тревожност, Запек, Безсъние

Подобно на витамините от B групата, магнезият е от съществено значение за много процеси в рамките на тялото на жената. Недостигът на който е твърде често срещан и може да доведе до спазми, тревожност, запек, възпаление на мускулите, затруднения в съня, както и други неприятни симптоми. Магнезият може да бъде изчерпан под влияние на стрес, прием на напитки със сода, кофеин, определени лекарства и др.

Какво трябва да направите в този случай?

Най-добре взимайте минералът Магнезий вечер, за да засилите съня. Започнете със 100 mg. дневно и работете до 200-800 mg.

Какви са добавките за подуване на корема, Храносмилане и Загуба на тегло?

Проблемите с корема могат да бъдат подобрени чрез засилване на храносмилателния процес. Запекът може да бъде коригиран с магнезий. В допълнение към яденето на цели храни, особено с постни протеини и зеленчуци, тези добавки могат да помогнат:

Пробиотици

Най-малко 20 милиарда колони, образуващи единици (CFUs) на порциониране на четири или пет щама полезни бактерии.

Храносмилателни ензими

Комбинация от амилаза за разграждане на нишестета, липаза за мазнини и протеаза за протеини. Вземете ги след тежко хранене за деня.

Ябълков оцет (ACV), препоръки:

Първо нещо сутрин, пийте смес от 1 Tbs. ACV с 4 Tbs. вода. Или опитайте бетайн HCL добавка, като се започне с 10-15 мг, точно преди най-тежката си хранене.

Добавки за хормонален дисбаланс

Колебанията на хормоните са нормални. В един съвършен свят те биха се ребалансирали, но светът ни далеч не е съвършен. Токсините са хормонални нарушители, а жените могат да имат хормонални недостатъци, въз основа на този факт. Токсичните химикали могат да бъдат намерени в храни, продукти за грижа за кожата, както и във всички видове конвенционални медикаменти.

Ниските нива на активния хормон на щитовидната жлеза, наречен Т3, също могат да причинят проблеми при жените. За съжаление, конвенционалните кръвни изследвания могат да се появят нормални в тези случаи, защото много лекари измерват само неактивната, Т4 форма на хормона, но не обръщайте внимание на активната, Т3 форма. Те могат да предложат антидепресанти за лечение на симптомите, вместо да се справят с действителния проблем. Или, предписания на синтетични щитовидната жлеза лекарства може да повиши неактивната Т4 форма, но не и активната Т3 форма, и проблемът продължава.