Хром пиколинат / Chromium Picolinate 200mcg HAYA LABS - 100 Капсули

Хром пиколинат / Chromium Picolinate 200mcg HAYA LABS - 100 Капсули

Хром Пиколинат е по-достъпната и по-лесно усвоима от организма форма на Хром. Необходима на активните спортисти. Средство срещу висок холестерол, триглицериди, висока кръвна захар. Предпазва от сърдечно-съдови проблеми.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.40 лв. -10%
16.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 854822007514
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 100 капсули
 • Дози в опаковка 50
 • Дози на ден 1 капсула 2 пъти дневно
 • Хром 200mcg

Описание

Какво представлява Хром Пиколинат?

Хром Пиколинат е вид форма на познатият ни микроелемент Хром, за която е известно, че се усвоява най-добре и най-пълноценно от човешкия организъм. Под формата на хранителна добавка той е високо ценен от всички активни и запалени спортисти, поради свойствата и въздействието си върху мускулатурата и външния вид на тялото. Хром Пиколинат помага за по-добрият метаболизъм на приетите мазнини и въглехидрати, като това помага за постигането на по-ефективни и добри резултати от тренировките и спазваните режими.

Не само че Хром Пиколинат е изключително помощно средство при изграждането на мечтаното тяло, но той е и микроелемент с основно значение за човешкия организъм. Дефицитът на хром може да доведе до появата на негативни и сериозни нарушения във важни функции. Приемът му става все по-задължителен в нашият забързан и динамичен свят, където не успяваме да си набавим достатъчно количество основни витамини и минерали чрез храната.

Какво е действието на Хром Пиколинат?

Хром Пиколинат е съединение, което се получава чрез съединяването на микроелемента Хром с Пиколинова киселина. По този начин се образува форма, която е доста по-биодостъпна за човешкия организъм. Благодарение на нея може да се създаде една високо усвоима и по-лесно абсорбаема се формула на хранителна добавка Chromium Picolinate 200мкг в 100 капсули от Haya Labs.

В човешкият организъм количеството Хром, което се открива в сравнително малко количество - около 6 мг. Въпреки това той взима участие във важни процеси, сред които са:

 • Производство на инсулин, като стимулира работата на панкреаса да освобождава повече инсулин. По този начин предпазва от висока кръвна захар и в последствие развиване на диабет от тип II.
 • Синтез и метаболизъм на мастни киселини, като подпомага здравословното отслабване и противодейства на затлъстяването и наднорменото тегло.
 • Транспортиране на важните аминокиселини, като помага за тяхното придвижване до определени места и осъществяването на техното незаменимо за човешкия организъм значение.
 • Регулация на нивото на триглицеридите.
 • Регулация на нивото на холестерол.

Кога е добре да се приема Chromium Picolinate?

 • Хромът предпазва от развитието на различни видове сърдечни-съдови проблеми, като също се препоръчва при прием и при доказани такива.
 • Може да се приема при висок холестерол и високи триглицериди. Като превантивно средство срещу атеросклероза.
 • При високо ниво на кръвна захар в организма, за да стимулира отделянето на повече инсулин и да предотврати развитието на Диабет тип 2.
 • Приемът на хранителната добавка Хром Пиколинат е силно препоръчително при активните спортисти, където се извършва високо физическо натоварване. А както е ясно при такова тялото отделя и използва по-голямо количество от наличните вещества, включително и хром. За да се предотврати неговият недостиг е добре на тялото да се предоставя източник на такъв.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула 2 пъти дневно.

-33%