Хром Пиколинат / Chromium Picolinate 250 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Хром Пиколинат / Chromium Picolinate 250 mcg Natural Factors - 90 таблетки

Хром Пиколинат на марката Натурал Факторс е хранителна добавка във вид на таблетки от 250мкг. Таблетките хромов пиколинат представляват химично съединение от пиколинова киселина и елементът хром, благодарение на които се гарантира ефективната и бърза асимилация на хром.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 9.36 лв. -10%
10.40 лв.
Производител:
Код на продукта: 1636NF
Магически точки: 10
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Разфасовка 90 таблетки
  • Една доза ½ таблетка
  • Дози в опаковка 180
  • Дози на ден 1
  • Хром 125 µg

Описание

Хром пиколинат на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки. Пиколината е най - добре усвоимата форма на минерала хром, която е необходима за естествената функция на тялото. Една таблетка съдържа 250 мкг хром пиколинат. 

Предимства на Chromium Picolinate: 

  • Нормален метаболизъм на макронутриентите;
  • Регулиране на нивото на глюкоза в кръвта;
  • Много добра усвояемост;
  • Използва се в продукти за отслабване.

Какво трябва да знаем за елемента хром?

Минералът Хром е микроелемент, присъстващ с около 6 mg в човешкия организъм. Неговата изключителна стойност е присъствието му в много важни за метаболизма процеси. Хромовият Пиколинат представлява химическо съединение на елемента хром и пиколиновата киселина. Благодарение на това съединение се гарантира ефективната и бърза асимилация на хрома.

Функции на Хром пиколинат

Стимулиране на панкреасната жлеза

Една от главните особености на микроелемента хром е стимулирането на панкреасната жлеза да произвежда достатъчно количество инсулин, с което се ограничава стойността на глюкоза в кръвта и се повишават нивата на гликоген в мускулите. Тези свойства намаляват риска от образуване на захарен Диабет Тип II.

Стимулиране на синтезирането на мастни киселини

Елементът Хром се грижи за преноса на аминокиселини до всяка клетка и насърчава синтезирането на мастните киселини. Също така е доказано, че се намалява неприяното главоболие, а раздразнителността се свежда до минимум.

Доставя благоприятно въздействие върху загубата на теглото

При подходящо съчетание на физическа активност и правилна диета, хромът оказва положително действие върху намаляването на теглото. Добавката Хром пиколинат има свойствата да ускори изгарянето на мазнините, да регулира нивата на глюкоза в кръвта и да контролира образуването на апетит, особено към сладкишите.

Намалява концентрацията на холестерол

Хромът може да инхибира развитието на атеросклероза, защото понижава концентрацията на холестерол и предоставя оптималния си баланс чрез увеличаване на стойността на полезния (HDL) холестерол и респективно с намаляването на количествата на вредния (LDL) холестерол.

По – голяма необходимост от хром за спортуващите хора

Особено за хората, които спортуват и работят тежък физически труд, трябва да се помислят за по - задоволителна порция от хранителната добавка Хромов пиколинат, поради това че усилията им налагат изхвърлят на по - стабилно количество от елемента Хром от тялото си.

Обобщение

Хранителната добавка Chromium Picolinate на Натурал Факторс влияе върху нормалната функция на организма и има благоприятен ефект върху силуета. Добавката Хромов пиколинат може да преодолее наднорменото тегло и диабета, както и да регулира кръвното налягане.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по ½ таблетка на ден.

-33%