Витамин К

Каква е употребата на витамин К?

Витамините представляват съединения, които е необходимо да взимаме ежедневно за правилния растеж и здраве. Жизненоважните витамини са полезни в оптимални стойности и преобладават в храните, които консумираме. Витамин К е нужен за оптималното съсирване на кръвта.

Витамин К се намира в различни видове храни, като зелените листни зеленчуци, месото и млечните продукти. Ако приемате балансирани храни, съдържащи тези продукти, ще си набавяте цялото количество витамин К, от което се нуждаете. Оскъдният Витамин К се изгубва в храните след топлинна обработка.

Ако приемате антикоагулантни медкаменти (разредители на кръвта), нивото на Витамин К в диетата Ви може да повлияе върху действието на лекарствата. Вашият лекар или специалист по здравни грижи може да препоръча промени в диетата Ви, за да помогне на тези лекарства да действат по-добре.

Недостига на Витамин К е рядко явление, но може да доведе до проблеми със съсирването на кръвта и повишеното кървене. Вашият лекар може да подобри това, като Ви предпише витамин К.

Витамин К рутинно се дава на новородени кърмачета за предотвратяване на проблеми с кървенето.

Витамин К се предлага само по лекарско предписание.

Как да използвате витамин К?

Когато взимате хранителни добавки без рецепта, трябва внимателно да прочетете и да следвате всички предпазни мерки върху етикета. За тези добавки трябва да се има предвид следното:

Алергии

Информирайте Вашия лекар, ако някога сте имали някаква необичайна или алергична реакция към лекарства в тази група или други лекарства. Също така кажете на вашия здравен специалист, ако имате някакви други видове алергии, като например към храни багрила, консерванти или животни. За продукти без рецепта, прочетете внимателно листовката или пакетните съставки.

За прилагане от деца

Децата могат да бъдат особено чувствителни към ефектите на витамин К, особено към менадиол или високи дози фитонадион. Това може да увеличи шанса за нежелани реакции по време на лечението. Новородените, особено недоносените бебета, могат да бъдат по-чувствителни към тези ефекти от по-големите деца.

Гериатрични свойства

Много лекарства не са тествани при по-възрастни хора. Ето защо може да не е известно дали те работят точно по същия начин, по който действат при по-младите възрастни или ако те причиняват различни странични ефекти или проблеми при по-възрастните хора. Няма конкретна информация за употребата на витамин К при възрастни хора.

Приложение при бременност

Не е известно Витамин К да предизвиква вродени дефекти или други проблеми при хората. Въпреки това, използването на витамин К добавки по време на бременност не се препоръчва, защото е съобщено да предизвика жълтеница и други проблеми с бебето.

Кърмене

Приема на Витамин К от майки не причинява проблеми по време на кърмене. Трябва да проверите с Вашия лекар, ако давате на вашето бебе неукрепена формула. В такъв случай бебето трябва да получи витамините, необходими по някакъв друг начин.

Взаимодействия с лекарства

Въпреки че някои лекарства не бива да се взимат заедно, в други случаи могат да се използват заедно две различни лекарства дори и в случай на възникване на взаимодействие.

Взаимодействие с храни, тютюн и алкохол

Някои лекарства не трябва да се използват по време на консумиране на някои видове храни, тъй като могат да възникнат взаимодействия. Използването на алкохол или тютюн с някои лекарства може също да предизвика поява на реакции.

Други медицински проблеми

Наличието на някои медицински състояния може да повлияе на използването на хранителни добавки:

Кистозна фиброза или други заболявания, засягащи панкреаса, продължителна Диария, Болест на жлъчния мехур или Чревни проблеми. Тези състояния могат да попречат на абсорбцията на витамин К в тялото, когато той се приема през устата. Може да са необходими по-високи дози, или лекарството може да се наложи да се инжектира.

Други състояния, при които могат да възникнат проблеми с комбиниране на витамин К

Дефицит на глюкоза-6-фосфат дехидрогеназа (G6PD) —Шансът за странични ефекти може да бъде увеличен, особено с менадиол.

Чернодробно заболяване-Шансът за нежелани ефекти може да бъде увеличен.

Каква е правилната употреба на витамин К?

Приемайте витамин К само според указанията на Вашия лекар. Не приемайте повече или по-малко от него, не го приемайте по-често и не го приемайте за по-дълго време, отколкото Вашият лекар е поръчал. За да направите това може да предизвика сериозни нежелани ефекти, като проблеми със съсирването на кръвта.

Виж повече ▼
Изглед решетка:
MK-7 Витамин K-2 100mcg NOW - 60 Вега капсули
(0)
55.00 лв.

Какво е Витамин К-2?Въпреки че Витамин К2 често не е сред най-споменаваните сред значимите витамини за здравето, той оказва важна роля за работата на редица системи в тялото. Витамин К2 е мастноразтворим витамин, основно познат с важността си относно кръвосъсирването. Той всъщност е нужен за нормалното протичане на основни процеси, които ежедн..

Високоефективен Натурален Витамин K-2 / Highly Efficient Natural Vitamin K2 Swanson - 30 Капсули
(0)
22.60 лв.

Когато става дума за витамини, много от нас са наясно със свойствата на витамин С като средство за борба срещу вирусите и инфекциите или витамин А като полезен за здравето на очите. Но малцина са наясно с ползите от приема на витамин К2.Много майки за първи път чуват за приложението на витамин К в родилните домове, където на бебетата се дават капки..

Витамин K2-Mk7 / Vitamin K2-Mk7 100mcg HAYA LABS - 60 Капсули
(0)
25.00 лв.

Витамин К е признат за своята роля в синтеза на редица фактори на кръвосъсирването и е важен и за формирането на здрави кости през целия живот. Проучванията показват, че К-2 има значителен ефект и в регулирането на кръвната захар в организма. Витамин К2 като Менахинон-7 (MK7) е необходим за транспортиране на калций от кръвния поток в костите, ..

Витамин А + Д + Е + К / ADEK OstroVit - 200 таблетки
(0)
18.45 лв.

Витамини ADEK комплексПрофесионалната линия витамини на таблетки от OstroVit е със съдържание на мастноразтворимите витамини, които е необходимо да си набавяме чрез прием на храни или като здравословна добавка. Въпреки това витамините са важни за нормалното здраве на нашето тяло и техният прием действа благоприятно и стимулиращо на нашия организъм...

Витамин Д3 + K2 течен / Vitamin D3 + K2 liquid OstroVit - 500 мл
(0)
43.95 лв.

Витамин D3 и K2 са подробно проучени за приноса им за здравето на костите, зъбите и сърдечно-съдовата система. Заедно с мощния антиоксидантен витамин Ц, те формират непобедим екип в подкрепата на здравето през всеки сезон.Защо комбинация от D3+K2Витамин D3 участва в правилното функциониране на почти всички системи и органи. В комбинация с витамин К..

Витамин К 120 mcg & Витамин Д 1000 IU Natural Factors
(0)
26.50 лв.

За здравето на костите, зъбите и мускулите изберете Витамин К2 с D3 1000IUВитамин К2 120 мкг с добавен D3 1000IU - 60 гел капсули на Natural Factors е хранителна добавка, която притежава специална формула. Тя съдържа невероятна комбинация между два витамина:Витамин K2 със съдържание 120 мкгВитамин D3 със съдържание 1000 IUТези два витамина успяват ..

Витамин К2 (MK-7) / Vitamin K2 Natural Factors 100mcg - 60 Капсули
(0)
22.50 лв.

Витамин К2 (MK-7), на Natural Factors представлява модерна, мастно разтворима форма на витамин К, обслужваща множество функции в организма. Заради растителното си съдържание, добавката К2 е предназначена за използване от вегетарианци и вегани. Капсулите К2 гарантират защитата на сърцето, както и изграждането на здрави костна система и кръвоносни съ..

Витамин К2 + А + D3 течен Natural Factors - 30 ml
(0)
21.20 лв.

Комбинацията на витамините К2 + А + D3, създадена от компанията Natural Factors, представлява природен източник на витамините А, D и К. В този си вид течният витамин има по-високи показателите на Костната минерална плътност (КМП).Изследвания и анализиСравнителни изследвания установяват, че МК-7 формата на витамин К, открит във витамин К2+А+D3, увел..

Горчив портокал и Зелен чай / Red X Burn Cvetita Herbal - 80 капсули
(0)
40.00 лв.

Горчив портокал и зелен чай под формата на хранителна добавкаГорчивият портокал има силен стимулиращ ефект, докато зеленият чай е силен антиоксидант. Това прави тази капсули незаменима с тяхното изключително тонизиращо и ободряващо за организма действие.Защо точно екстракт от горчив портокал?Горчивият портокал е богат на редица ценни вещества, сред..

Елит омега 3 Д3 + К2 / Elite Omega 3 D3 + K2 OstroVit - 30 капсули
(0)
16.45 лв.

Elite Omega 3 D3 + K2 1000 mg осигурява идеалнaта комбинация от двата витамина. Въпреки че ползите от витамин D са добре известни, мнозина не знаят, че витамин D се нуждае от витамин K2, за да увеличи максимално своите ползи.Формулата на OstroVit Pharma помага за правилното усвояване на калция с D3, като същевременно осигурява правилното разпределе..

Мега спорт SWEDISH NUTRA - 500 ml
(0)
49.99 лв.

Какво представлява добавката Mega Sport 500 ml?Mega Sport представлява специална формула на течна добавка, която съдържа богат комплекс на различни минерали, витамини, аминокиселини и извлечени екстракти от полезни и лечебни растителни видове. Тази течна добавка ще ви осигури всичко необходимо, за да възвърнете своята жизненост и сила, като в същот..

Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)