Инозитол / Inositol 500 mg NOW - 100 Капсули

Инозитол / Inositol 500 mg NOW - 100 Капсули

Чували сте, че витамините от група В са изключително важни за здравето. И докато В9, В12 или В5 са известни на всички, то малко хора са чували за витамин В8, известен още като инозитол. Какво представлява инозитолът? За какво е полезен? Как да си осигурите достатъчно количество от него? Отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове:

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 27.00 лв. -10%
30.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739004758
Магически точки: 30
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Инозин 500 mg
  • Разфасовка 100 капсули

Описание

Чували сте, че витамините от група В са изключително важни за здравето. И докато В9, В12 или В5 са известни на всички, то малко хора са чували за витамин В8, известен още като инозитол. 

Какво представлява инозитолът? 

За какво е полезен? 

Как да си осигурите достатъчно количество от него?

Отговорите на тези въпроси ще откриете в следващите редове: 

Какво е Инозитол?

Известен и като витамин В8, инозитолът всъщност не е витамин. Той е вид захар, който има няколко важни функции в човешкото тяло. Инозитолът е основен компонент на клетките, което го прави един от основните структурни елементи на тялото. Той влияе и върху действието на инсулина като помага за регулиране на кръвната захар. Освен всичко това, инозитолът регулира и невротрансмитерите, които се грижат за доброто настроение: серотонин и допамин. 

За какво е полезен инозитол?

Грижи се за психичното здраве 

Инозитолът е важен елемент, който помага за балансиране на невротрансмитерите в мозъка. Той регулира нивата на серотонин и допамин като по този начин ви осигурява добро настроение и енергичност. 

Известно е, че при някои хора, страдащи от психични разстройства като тревожност и депресия, нивата на инозитол в организма са много по-ниски от нормалните.

Може да подобри симптомите при Синдром на поликистозните яйчници

Синдромът на поликистозните яйчници е състояние, често отговорно за хормонален дисбаланс при жените. Той може да доведе до нередовен цикъл и дори до безплодие, ако не се лекува. Синдромът може да доведе и до напълняване, висока кръвна захар, високи нива на холестерол и триглицериди.

Според проучване, приемът на инозитол под формата на хранителна добавка може да подобри симптомите, особено ако е комбиниран с фолиева киселина.

Намалява риска от развитието на метаболитен синдром

Според проучвания, хората, страдащи от метаболитен синдром, могат да почувстват облекчение на симптомите, ако приемат инозитол. 

По своята същност, метаболитен синдром е комбинация от състояния, които могат да повишат риска от хронични заболявания, сред които диабет тип 2 и проблеми със сърцето. Метаболитен синдром има при наличието на:

  • Напълняване в областта на стомаха;
  • Завишено количество триглицериди;
  • Ниски нива на "добър" холестерол;
  • Високо кръвно налягане;
  • Висока кръвна захар.

Как да приемате инозитол под формата на хранителна добавка? 

Ако искате да се възползвате от полезните действия на витамин В8, можете да го направите като приемате инозитол от Now Foods. Приемайте по една капсула дневно, най-добре след хранене. Не превишавайте препопръчителната дневна доза и не използвайте като заместител на разнообразното, здравословно хранене. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно.