Калиев Цитрат - калий / Potassium Citrate 99mg SWANSON - 120 Капсули

Калиев Цитрат - калий / Potassium Citrate 99mg SWANSON - 120 Капсули

Калий на канадската компания Swanson, се предлага във вид на капсули от 99 мг високо бионаличен калиев цитрат. Основната роля на елемента Калий е да поддържа нормалната мускулна функция и оптималното кръвно налягане на организма.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 17.91 лв. -10%
19.90 лв.
Производител:
Код на продукта: SWU395
Магически точки: 19
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 120
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Калий 99 mg
  • Разфасовка 120 капсули

Описание

Калият, на марката Суонсън, е висококачествен продукт във вид на капсули от 99 мг., с предназначение да осигури нормалната мускулна функция, коректното изпълнение на нервната система и да регулира стандартните нива на налягането в кръвоносните съдове.

Какво е необходимо да знаем за Калиевият цитрат?

Swanson Potassium Citrate представлява хранителна добавка, със съдържание на Калий във вид на Калиев Цитрат. Формата на Калиевият цитрат се отличава с висока бионаличност и води до улесненото усвояване на калиевите йони от организма.

Калият е макроелемент, който е от огромно значение за нормалното функциониране на организма. Основното място за съхранение на калий в човешкото тяло е вътреклетъчното отделение. Той съдържа почти 90% от общия калий на организма. Първични източници на този елемент, са бананите, картофите, авокадото и зелените зеленчуци. За съжаление, съществува риск от хранителни грешки, интензивни тренировки, и обилно изпотяване, както и използването на диуретици, които могат да увеличат риска от недостиг на калий.

Какво е действието на Potassium Citrate?

Калият участва в регулирането на водния баланс в тялото. Като натриев антагонист, той предотвратява прекомерния натриев трансфер към клетките. Излишъкът от натрий в клетките може да предизвика задържане на течности, което от своя страна насърчава увреждането на клетъчните структури. 

Калият е важен за нервната и мускулната система. Химичният елемент "К" взема участие в процесите на обновяване на нервни импулси и определя правилната проводимост на нервите. Нарушения в метаболизма на калия може да доведе до нарушена гладка функция на мускулите и аномалии на централната и периферната нервни системи, (включително парестезии, недобра концентрация, хиперактивност, или апатия). 

Калият помага за поддържане на правилното кръвно налягане. Експертите установяват, че средната диета, базирана на преработени храни, осигурява прекалено много натрий и недостатъчен процент калий, което може да предизвика развитие на хипертония. Няколко проучвания показват корелацията между нисък прием на калий и повишеното кръвно налягане.

В заключение...

Swanson Potassium Citrate е продукт, който обогатява диетата с калий. 

Нивата на калий трябва да се наблюдават особено от хора, които се борят с тежка физическа работа или интензивни тренировки. Обилното изпотяване увеличава риска от загуба на ценни електролити и може потенциално да доведе до опасни недостатъци. Намаляването на нивата на калий може да се наблюдава и в хода на диария и повръщане.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза дневно.