Калий цитрат / Potassium Citrate 99 mg Webber Naturals - 90 таблетки

Калий цитрат / Potassium Citrate 99 mg Webber Naturals - 90 таблетки

Potassium Citrate Калий цитрат 99 mg от Webber Naturals доставя на организма един ценен макроелемент, изпълняващ съществена функция в бъбречната и сърдечно-съдовата дейност и подсилващ защитните сили на организма при инфекции и простуди.

9.65 лв.
Производител:
Код на продукта: 3131WN
Магически точки: 9
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 90
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 таблетка
 • Калий 99 mg
 • Разфасовка 90 таблетки

Описание

Какви функции изпълнява Калият в организма

Калият е електролит и заедно с натрия регулират водно-солевия баланс в организма, посредством калиево-натриевата помпа. Когато този баланс е нарушен възникват проблеми във функцията на нервната система и мускулите. Калият доставя кислород до мозъка, участва в предаването на нервните сигнали и мускулните съкращения и спомага за нормалното състояние на бъбреците и сърцето. Калият помага на бъбреците да филтрират урината и намалява риска от образуването на пясък в бъбреците, както и натрупването на пикочна киселина в организма. Подпомага разтворимостта на вече образували се бъбречни камъни. Изпълнява съществена роля в сърдечната дейност, осъществявяйки съкращението на сърцето и поддържането на нормално кръвно налягане.

Кога възниква дефицит на Калий

Употребата на някои диуретици причиняват недостик на калий, поради повишената му екскреция с урината. Стомашните вируси също могат да бъдат причина за значителната му загуба от храносмилателната система. Прекомерният прием на натрий, поради консумацията на прекалено много сол, също предизвиква намаляване нивата на калий в организма. Дефицитът на калий е причина за проблеми с бъбреците, диабетна кето-ацидоза, хипокалиемия, честа умора и мускулни спазми, стомашни неразположения, сърдечна аритмия, отслабване на имунната система, суха кожа и чупливи нокти.

Кога е подходящ приема на Калий цитрат:

 • При цистит и възпалявания на пикочните пътища, облекчавайки болката и понижавайки възпалението;
 • При камъни в бъбреците, като средство подпомагащо тяхното разтваряне и изхвърлане, за алкализиране на урината;
 • При хипокалиемия ( недостиг на калий );
 • При чревни и стафилококови инфекции, елиминирайки патогените;
 • При умора и болки в мускулите;
 • При сърдечно-съдови проблеми, спомагайки правилното съкращение на сърдечния мускул и поддържайки нормално кръвното налягане, неутрализирайки повишените нива на натрий в организма.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по1 таблетка дневно.