Калциев цитрат / Calcium Citrate 200 mg Swanson - 60 капсули

Калциев цитрат / Calcium Citrate 200 mg Swanson - 60 капсули

Калциев цитрат от Swanson доставя на органзма важен минерал, необходим за костната структура и зъбите. Той поддържа правилната функция на нервите и мускулите и играе важна роля в алкално–киселинното равновесие.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.58 лв. -10%
16.20 лв.
Производител:
Код на продукта: SW1188
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 2
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 капсули
 • Калций 200 mg

Описание

Какви са функциите на Калция

Калцият е макроелемент, който в човешкия организъм е широко разпространен в костите и зъбите. Необходим е още и за функциите на мускулите, нервите, очите и процесите на кръвосъсирване. Калцият в тялото се намира главно в скелета и зъбите, като им придава здравина и плътност и също така е нужен за извършването на движенията. Калцият участва и в предаването на нервните сигнали, кръвосъсирването и мускулните съкращения.

Той поддържа киселинно-алкалното равновесие и се свързва с редица протеини, като модулира тяхната биологична активност. Aктивира важни фактори, участващи в съсирването на кръвта и контролира прекомерното кървене, при увреждането на кръвоносен съд. Предаването на нервните импулси се осъществява благодарение на електрическата проводимост в тялото, която се генерира чрез натриево-калиевата помпа в мембраните на клетките. Калцият е жизненонеобходим елемент, за да се осъществи този процес и без него се нарушава предаването на нервните сигнали. Организма не може да го синтезира самостоятелно, а си го набавя отвън.

Дефицит на Калций

Недостигът на калций влошава костната минерализация, което довежда до деформация и чупливост на костите. При възрастните липсата на достатъчно калций след години може да бъде причина за развитието на остеопороза. Понижените му нива причиняват мускулни спазми и конвулсии, екземи, псориазис, суха кожа, раздразнение и чувство на умора.

Предимства на Калций цитрат

Калций цитрат е калциева сол на лимонената киселина. Под тази хелатна форма минералът има най-добра абсорбция и бионаличност.

Ползи от приема на Калций

 • Поддържа здравината и плътността на костния скелет и зъбите;
 • Допринася за правилната функция на сърцето и очите;
 • Осъществява предаването на нервните сигнали и мускулното съкращение;
 • Спомага за процесите на кръвосъсирване;
 • Поддържа йонния транспорт в клетките.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по една капсула два пъти на ден по време на хранене.