Калций D3 + K2 Allnutrition - 90 Капсули

Калций D3 + K2 Allnutrition - 90 Капсули

Калций с витамин D3 + K2 на марката Allnutrition представлява естествена хранителна добавка във вид на капсули. Добавката Калций с Д3 и К2 съдържа комплекс от вещества, с които се поддържа правилната структура на костната тъкан.

19.49 лв.
Производител:
Код на продукта: 7151
Магически точки: 19
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Разфасовка 90 капсули
 • Една доза 2 капсули
 • Дози в опаковка 45
 • Дози на ден 1
 • Витамин D 50 mcg
 • Витамин K 100 mcg
 • Калций 750 mg

Описание

Калций с D3 и K2 на марката Allnutrition е естествена хранителна добавка, съдържаща комплекс от вещества, които се грижат за поддържането на правилната структура и състав на костната тъкан. 

Какви са ползите на Калций, Д3 и К2:

 • Природна формула, подкрепяща остеоартикуларната система;
 • Подпомага поддържането на повишена костна маса;
 • Поддържа управлението на калциево-фосфатите;
 • Насърчава нормалното кръвосъсирване;
 • Укрепва имунната система.

Какво представлява елементът Калций?

Калцият е най-важният макроелемент в костната структура, който в същото време е и основен резервоар в организма. Правилното му снабдяване осигурява поддържането на висока костна плътност, като по този начин повлиява тяхната здравина и намалява чувствителността към увреждане. 

Какви са функциите на Калция? 

 • Значителен ефект върху провеждането на нервни импулси и ключово значение за правилното възникване на процеса на свиване на мускулите в целия организъм;
 • Заедно с витамин К, калцият значително влияе на скоростта на кръвосъсирването.

Защо е нужен Витамин К2?

Витамин К2 е менахинон, съединение, което е включено в естествените витамини от групата К, предлагащо подкрепа за процесите на кръвосъсирване и преди всичко поддържане на правилното минерализиране на костите. 

В многобройни изследвания на това съединение, е установено, че менахинонът насърчава задържането на калция в костите. Витамин К2 има положителен ефект върху редица други здравни параметри, инсулинова чувствителност и намаляване на образуването на атеросклеротична плака. Vitamin K2 показва силна синергия на действие с витамин D3.

Какво представлява Витамин D3?

Витамин D3 е холекалциферол, съединение със стероидна структура, включено в групата на витамин D. Витамин Д3 е изключително важен за поддържането на правилната калциево-фосфатна икономика. Витаминът се отразява в състава на костите и зъбите, което води до поддържане на тяхната висока якост, еластичност и твърдост. 

Заедно с витамин К, холекалциферол или основно неговата активна форма (калцитриол), подпомага за регулирането на нивото на абсорбция на калций в кръвта. Това позволява поддържане на високото съдържание на калций в костите и избягване на калцификация в кръвоносните съдове. 

В допълнение, витамин Д3 има имуномодулиращо действие, което подобрява имунитета на организма. Холекалциферолът може да повлияе на нивото на тестостерон и увеличаване на синтеза на мускулни протеини чрез специфичен рецептор.

Обобщение

Калций с витамини K2 и D3 е добавка, която се грижи за състоянието на здравето на човешко същество в много аспекти. Благодарение на богатия, внимателно подбран състав, формулировката е цялостна подкрепа за поддържане на нормалната костна маса, поради което е чудесно решение за хората, които се борят със заболявания като остеопороза или рахит.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 2 капсули веднъж дневно с вода.

-33%