Калций с Магнезий и Витамин Д3 + Калий, Цинк и Манган / Calcuim & Magnesium Citrate with D3 Natural Factors - 90 таблетки

Калций с Магнезий и Витамин Д3 + Калий, Цинк и Манган / Calcuim & Magnesium Citrate with D3 Natural Factors - 90 таблетки

Калций с Магнезий и Витамин D3 + Калий, Цинк и Манган на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки. Естествената добавка Calcuim & Magnesium Citrate with D3 се грижи за нормалното състояние на костите, ставите, зъбите, мускулите и тъканите.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 21.24 лв. -10%
23.60 лв.
Производител:
Код на продукта: 1607NF
Магически точки: 23
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 таблетка
  • Калий 20 mg
  • Разфасовка 90 таблетки
  • Витамин D3 2.5 µg
  • Калций 250 mg
  • Магнезий 250 mg
  • Манган 1 mg
  • Цинк 5 mg

Описание

Калций с Магнезий и Витамин D3 + Калий, Цинк и Манган на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на таблетки. Добавката Calcuim & Magnesium Citrate with D3 се грижи за тялото в случаите на намалена костна сила, мускулни спазми, и проблеми с косата и ноктите.

Какво представлява минерален дефицит?

Дефицит на минерали като калций, магнезий, цинк и т.н., може да има вредно въздействие както върху здравето, така и върху добрия външен вид. Например, калцият е важен не само за костите и зъбите, но и за ноктите и косата. Дефицитът му води до изтъняване на косата, загуба на нейния обем. Когато цинкът е в недостатъчни количества, косата става мазна и акнето може да се появи. 

В същото време липсата на минерали и някои витамини води до увреждане на структурата на костите и зъбите, костите стават крехки и склонни към фрактури, свободното движение става трудно, което води до болки в ставите, спазми и др. Хората, които са недохранени, пушачи, жени в пременопауза или менопауза, любители на кафето, както и тези, които живеят под тежък емоционален стрес най-често имат дефицит на витамини, калций, магнезий и други важни минерали.

Защо са необходими минералите и витамините?

Калций, магнезиев цитрат, витамин D3 + калий и цинк подпомагат здравето на зъбите и опорно-двигателния апарат. Намалява риска от костни фрактури и фрактури в по-късния живот. Поддържа нормалното състояние на косата и ноктите.

Как се подкрепя сърдечно-съдовата система?

Липсата на магнезий, калций и др., нарушава нормалното функциониране на сърцето и сърдечно-съдовата система и води до високо кръвно налягане, бърза сърдечна честота, и повече.

Калций, магнезиев цитрат, витамин D3 + калий, и цинк имат благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система и сърцето. Добавката благоприятства кръвообращението и има вазодилатиращ ефект. Помага за понижаване на кръвното налягане и поддържа нормална сърдечна честота.

Какви са допълнителните ползи на микроелементите?

Калций не само изгражда здрави кости и зъби, но поддържа костната плътност и здравина. Той помага да се регулира: сърдечната честота, кръвосъсирването и мускулната контракция.

Магнезият предпазва тялото от стрес, работи с калция, за да помогне на системите на организма и участва в повече от дузина различни биохимични реакции. Ето защо магнезият е много важен за образуването на костна тъкан, за правилното предаване на импулси в нервите и мускулите, както и за производството на енергия.

Другите минерали, включени в този комплекс: манган, калий и цинк имат важен принос за костната сила. Витамин D е включен, защото действа като хормон, който позволява на организма да абсорбира и използва калций правилно.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 таблетка на ден по време на хранене.