Калций цитрат / Calcium Citrate 300 mg Webber Naturals - 120 Таблетки

Калций цитрат / Calcium Citrate 300 mg Webber Naturals - 120 Таблетки

Калций цитрат помага в развитието и поддържането на костите и зъбите. Цитратната форма на калция е в състояние да компенсира намалялата стомашна киселина. Добавянето на витамин Д засилва процесите на усвояване още повече. Добавката Calcium Citrate е по – лесен за абсорбиране от други форми на елемента калций.

23.95 лв.
Производител:
Код на продукта: 5016WN
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 120
  • Дози на ден 1-5
  • Една доза 1 таблетка
  • Разфасовка 120 таблетки
  • Калций 300 mg

Описание

Какви са предимствата на цитратната форма на елемента калций?

  • Webber Naturals цитрат форма на елементите калций или магнезий е по-лесна да се абсорбира в организма от други форми на елемента Калций;
  • Помага за растежа и грижата на зъбите и костите;
  • Цитратната форма на калций е в състояние да компенсира намаляла стомашна киселина;
  • Добавянето на витамин D засилва процеса на усвояване още повече;
  • Таблеткит от 300mg идват в 120 броя в опаковка.

Какво е действието на цитратната форма на калция?

Webber Naturals цитрат форма на калций или магнезий е по-лесно да абсорбира от други форми. Помага в растежа и развитието на костната система и зъбите. Изчислено е, че 40-процента от пост менопауза жени имат значителен недостиг на стомашна киселина и повечето от тях не го знаят. Стомашната киселина е фактор за оптимална абсорбция на калция. 

Цитратната форма на калция е в състояние да компенсира намалялата стомашна киселина. Хората с недостиг на стомашна киселина абсорбират приблизително 45-процента от цитратната форма на калций, в сравнение с приблизително 4-процентната абсорбция на калциев карбонат. Добавянето на витамин D засилва процеса на усвояване още повече. 

Какво още трябва да знаем за Калциев цитрат на Уебър Натуралс от 300mg?

Цитратната формула на елемента калций е най-лесно попиваемата форма и е идеална за хората, които са с ниски стойности на стомашни киселини. Калциев цитрат от 300mg е силно абсорбираща и помага за нормалното развитие и поддържане на здравите кости и зъби. Формулата на калций цитрат може да предотврати вероятността от образуване на заболяването остеопороза.

Добре известен като най-изобилния минерал в организма, калцийът е укрепващ костите минерал, който работи синергично с други минерали и витамини при предотвратяването на влошаването на костите, като остеопороза. Той е най-известен със способността си да помогне с развитието и поддържането на костната сила и здраве.

Обобщение

Калцият е важен за поддържане на здравето на сърдечно - съдовата система и за предаване на нервните импулси. Добавката е необходима за мускулния растеж и свиването, както и за предотвратяване на мускулни крампи. Цитратната форма на калций е най-лесно попиваемата форма и е идеална за тези, които имат ниски стойности на стомашна киселина. Калциев цитрат 300 mg от Уебър Натуралс е силно абсорбиращ и помага в развитието и поддържането на костите и зъбите.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1-5 таблетки дневно, няколко часа преди или след прием на други медикаменти.