Коензим Q10 / Coenzyme Q10 100 mg Webber Naturals - 60 софтгел капсули

Коензим Q10 / Coenzyme Q10 100 mg Webber Naturals - 60 софтгел капсули

Coenzyme Q10 100 mg на Webber Naturals е хранителна добавка под формата на софтгел капсули, осигуряваща защита на организма от оксидативния стрес. Коензим Q10 притежава мощно антиоксидантно действие и е важен за функционирането на сърдечно-съдовата система.

37.10 лв.
Производител:
Код на продукта: 3855WN
Магически точки: 31
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 60
 • Дози на ден 1
 • Една доза 1 капсула
 • Разфасовка 60 софтгел капсули
 • Коензим Q10 100 mg

Описание

Коензим Q10 е естествено съединение, влизащо в състава на почти всяка клетка. Активната му форма в организма се нарича убихинон. С времето обаче или при определени обстоятелства като например употреба на медикаменти, тютюнопушене или злоупотреба с алкохол, активната му форма намалява.

Какво представлява  Коензим Q10 и какви са неговите функции в организма

Коензим Q10 притежава мощен антиоксидантен ефект и забавя клетъчното стареене. Поради благоприятното въздействие, което оказва на сърдечно-съдовата система се използва в терапията при различни сърдечни заболявания. Сред функциите, в които коензим Q10 изпълнява изключително важна роля е синтеза на АТФ, чрез които се снабдавят клетките с енергия, необходима за жизнените процеси. Без коензима, тази биохимична реакция би била невъзможна. Той участва като електронен акцептор във веригата от редокс системите като поема електрони от продуктите на т.нар Цикъл на Кребс, при които се разграждат въглехидратите, липидите и белтъците и се генерира химична енергия.

Коензим Q10 е мастно и водооразтворим антиоксидант и така защитава организма от оксидативно увреждане не само в клетъчните структури, но извън тях. Предпазва митохондриалните мембрани и ДНК  и също така засилва активността на други антиоксидантни ензими. Притежава регенериращи свойства и се използва в медицинската практика при сърдечно-съдови проблеми, заболявания на костите, ставите и мускулите, както и влиза в състава на много анти ейдж кремове.

Приема на коензим Коензим Q10 благоприятства за:

 • Подпомагане на фунцията на сърцето и регулиране нивата на кръвното налягане;
 • Неутрализиране ефекта на статините, които изчерпват количествата на коензима в тялото;
 • Намаляване на оксидативния стрес;
 • Подсилване на имунната система
 • Намаляване на нивата на вредния холестерол;
 • Забавяне на процесите на стареене и подпомагане на регенерацията. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 софтгел капсула дневно. За профилактика на мигренозни пристъпи: По 1 софтгел капсула 2-3 пъти дневно. За най-добри резултати използвайте минимум 3 месеца.