Коензим Q10 / CoQ10 400mg NOW - 30 Меки капсули

Коензим Q10 / CoQ10 400mg NOW - 30 Меки капсули

Kожата не е единствната част от тялото, която може да спечели от коензим Q10. Приеман под формата на хранителна добавка, коензим Q10 има много и разнообразни ползи за цялото тяло.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 90.00 лв. -10%
100.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 2021
Магически точки: 100
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1-3
  • Една доза 1 капсула
  • Калории 7
  • Разфасовка 100 капсули
  • Соев лецитин 35 mg
  • Витамин E 30 IU
  • Коензим Q10 400 mg

Описание

Всеки, които поне веднъж се е интересувал от козметика, е чувал за коензим Q10. Тази чудесна съставка, открита в повечето кремове, поддържащи кожата млада и красива, е известна със своите полезни свойства. 

Но кожата не е единствната част от тялото, която може да спечели от коензим Q10. 

Приеман под формата на хранителна добавка, коензим Q10  има много и разнообразни ползи за цялото тяло, сред които:

Грижи се за здравето на сърцето при сърдечна недостатъчност 

Наличието на сърдечни заболявания като високо кръвно налягане и заболявания на кръвоносните съдове могат да доведат до възпалени кръвоносни съдове, а от там и до сърдечна недостатъчност. CoQ10 приеман под формата на хранителна добавка ще намали възпалението, а от там и ще повлияе положително върху сърдечната функция. 

Подобрява плодовитостта 

Известно е, че с напредване на възрастта, за жените става все по-трудно да заченат. След достигане на определена възраст, броя и качеството на яйцеклетките в организма започва да намалява. Известно е, че CoQ10 участва пряко в този процес. Тъй като с годините, количеството му в тялото намалява, намалява и защитата на яйцеклетките от окислително увреждане. Така жената остава с по-малко годни за оплождане яйцеклетки. Приемът на CoQ10 под формата на хранителна добавка може да предотврати този процес. 

Бори се с болката при наличието на мигрена 

Когато митохондрийте в клетките ни не функционират правилно, това може да доведе до повишено усвояване на калций, прекалено високо производство на свободни радикали и по-ниска антиоксидантна защита. В този случай, енергията в мозъчните клетки може да намалее и това да доведе до мигрена. Според проучвания, приемът на CoQ10 може да предотврати този процес и да намали неприятните главоболия. 

Подобрява функцията на мозъка

Мозъкът ни получава енергия най-вече от митохондрийте в клетките ни. С възрастта, обаче, тяхната функция намалява. Това води до загуба на памет и концентрация, разсеяност, а в по-тежки случаи и до болести като Алцхаймер и Паркинсон. Приеман редовно CoQ10 може да забави този процес. 

Грижи се за белите дробове 

От всички ограни в тялото ви, белите дробове са най-изложени на ежедневно вдишаните токсини. Ето защо те са и най-засегнатите, когато става въпрос за окислителни увреждания. Тези увреждания могат да доведат до проблеми с дишането, астма или дори до по-сериозни заболявания. CoQ10 може да елиминира увреждането на белите дробове и да намали възпалението при хора, които вече страдат от астма. 

Как да приемате CoQ10 под формата на капсули?

Ако искате да се възползвате от полезното действие на CoQ10 не само за кожата, но и за цялото тяло, приемайте по една капсула от продукта 1-3 пъти дневно. CoQ10 се усвоява най-добре, когато е приеман с есенциални мастни киселини. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 1 желирана капсула 1-3 дневно, за предпочитане с храна.