Корен от сарсапарила / Sarsaparilla Root 450mg SWANSON - 60 Капсули

Корен от сарсапарила / Sarsaparilla Root 450mg SWANSON - 60 Капсули

Swanson Sarsaparilla Root е естествена хранителна добавка във вид на капсули от 450мг. Препаратът демонстрира многопосочно влияние върху организма – помага за възстановяване на баланса на имунитета, подпомага правилната работа на ставите и има противовъзпалителен, антибактериален и противораково действие.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 14.76 лв. -10%
16.40 лв.
Производител:
Код на продукта: 87614114040
Магически точки: 16
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 30
 • Дози на ден 2
 • Една доза 2 капсули
 • Разфасовка 60 капсули
 • Корен от сарсапарила 900 mg

Описание

Коренът от Sarsaparilla (Smilax aristolochiifolia), наричан още „Зеленибри“, се използва от векове за терапевтични цели по целия свят. Сарсапарила коренът съдържа много ценни активни съставки, имащи положително въздействие върху човешкия организъм.

 • Исторически се използва за здраве на кожата, бъбреците и пикочните пътища;
 • Общ тоник за цялостното здраве.

Какъв е произходът на билката Sarsaparilla?

Родината на растението Сарсапарила е в районите на Централна и Южна Америка. Билката Sarsaparilla е въведена в Европа през 16-ти век за използване като тоник. Тоникът е широко разпространено средство с пречистването на кръвта. Местните американци използват sarsaparilla за подпомагане на на стомаха и кожата, за насърчаване на здравето на бъбреците, дихателните и пикочните пътища. 

Какви предимства притежават Сарсапарила корените?

 • Благоприятстват баланса на имунната система;
 • Притежават противовъзпалително и антиревматично действие;
 • Подпомагат детоксикационните процеси на организма;
 • Имат антибактериално и противогъбично действие;
 • Подобряват състоянието на кожата от псориазис;
 • Подпомагат за правилното храносмилателане;
 • Насърчават растежа на мускулната тъкан;
 • Облекчават възпалението и болезнеността.

Какви свойства притежават Сарсапарила капсулите?

Sarsaparilla се използва при нарушения на ставите и кожни проблеми (псориазис, възпаление на кожата). Билката може да има влияние върху регулирането на имунните процеси, намаляването на нивата на глюкоза в кръвта, а също така може да покаже противоракови, хепатопротективни и нефропротективни свойства. Използва се в подкрепа от подагра и полово предавани болести – сифилис и гонорея. 

Антиоксидантни и противоракови свойства

Антиоксидантната функция на растението Сарсапарила се дължи на т.нар. фенолни съединения (стилбен, флавони, флаванони, флавоноли, flavonols, smilasides, smiglasides, хелионоциди). Фенолните съединения имат антиоксидантно действие, спомагащо за неутрализиране на свободните радикали и справяне със щетите, в следствие на оксидативен стрес.

Подкрепа при терапията на метаболитен синдром

Метаболитният синдром е комплексно клинично образувание, което включва затлъстяване, хипергликемия, хипертриглицеридемия и повишено налягане на кръвта. Метаболитния синдром се причинява от екологични, генетични, социални, културни и икономически фактори.

Смекчаване на симптомите на псориазис

Коренът на sarsaparilla има чудесно влияние в случай на псориазис. Прилагането на това растение значително смекчава кожните лезии при хора с псориазис. Възможната причина за заболяването е наличието на сарсапонин, което има способността да свързва ендотоксините, отговорни за псориатични лезии.

Сарсапарила и Лаймска борелиоза

Благодарение на своите антибактериални и противовъзпалителни свойства, добавката Сарсапарила може да се окаже полезна в случай на борелиоза. Това растение, благодарение на способността му да се свързва с ендотоксини, облекчава хода на реакцията на Jarisch-Herxheimer, (при освобождаване токсини от бактерии, убити от антибиотици).

Приложения на билката Сарсапарила:

Сарсапарила е чудесно средство за спортисти

Съдържанието на стероид гликозиди в растението може да представлява естествена алтернатива на анаболни продукти, както и повишаване на нивото на мускулната тъкан. Допълнителна полза е фактът, че добавката Sarsaparilla Root влияе благоприятно над процесите на храносмилането и подобрението на апетита, което спомага за желаното увеличаване на телесна маса. 

Помощ в случай на Ревматичен Артрит

Сарсапарила корените демонстрират силно противовъзпалително действие. Биологичните вещества, съдържащи се в корена, облекчават болката в ставите и предотвратяват подуването. Сарсапарила растението се използва и при ревматоиден артрит и други заболявания на ставите.

Обобщение

Swanson Sarsaparilla корени е хранителна добавка, предоставяща редица ползи за здравето на хората. Добавката работи чудесно както сред физически активните хора, като насърчава растежа на мускулна маса, улеснява регенерацията, облекчава възпалението, а също така допринася облекчение на хора, които се справят с автоимунни заболявания като псориазис, ревматоиден артрит, възпаление на ставите и др. Освен това, билката участва в терапията на борелиоза и метаболитен синдром.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 доза 2 пъти дневно