Куркума + Черен пипер / Тurmeric with Black Pepper Extract  300 mg Natural Factors - 30 капсули

Куркума + Черен пипер / Тurmeric with Black Pepper Extract 300 mg Natural Factors - 30 капсули

Куркума плюс Черен пипер на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 300мг. Добавката Turmeric with Black Pepper Extract има благоприятен ефект върху абсорбцията на куркуминоиди, намалява хроничните възпаления, намаляване на сковаността на ставите и преодоляване на оксидативния стрес, отговорен за преждевременното остаряване на тялото.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 30.47 лв. -10%
33.85 лв.
Производител:
Код на продукта: 4804NF
Магически точки: 33
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 30
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Разфасовка 30 капсули
  • Екстракт от черен пипер 2.9 mg
  • Куркума 300 mg

Описание

Куркума плюс Черен пипер на марката Natural Factors представлява хранителна добавка, съдържаща екстракт от куркума, стандартизиран за съдържанието на куркуминоиди. Технологията Циклозом™ използвана при производството и добавянето на екстракт от черен пипер осигуряват максимална бионаличност и усвояване на активни вещества. 

Какво представлява куркуминоидите?

Куркуминоидите са органични химически – биологично и фармакологично активни – съединения, срещащи се в коренищата на Curcuma longa. Те имат мощен потенциал. Най-широко разпространен представител на тази група е куркуминът, но изследователите подчертават, че неговите производни – бисдеметоксикуркумин и деметоксикуркумин – може да са още по-силни.

Куркуминоидите принадлежат към хидрофобни съединения – те са много нестабилни и лесно влошени. Поради ниската бионаличност е трудно напълно да се използва техният про-здравен потенциал. Добавката Куркума разчита на патентована и напреднала технология, която обхваща стабилизирането на активните вещества с циклодекстрин и затварянето им в липозоми. В резултат на това Cyclosome™ Technology дава възможност за получаване на максимална абсорбция на едва ли попиваеми съединения.

Какво е влиянието на черния пипер с куркуминоидите?

Освен това, съставът на добавката е била обогатена с Bioperine®, представляващ патентован екстракт от съставката черен пипер. Доказано е, че черният пипер има благоприятен ефект върху абсорбцията на куркуминоиди. При един от тестовете е доказано, че екстрактът може да увеличи абсорбцията им до 2000 пъти.

Какво е въздействието на екстрактите Turmeric with Black Pepper? 

Намаляване на хроничното възпаление

Хроничното възпаление в тялото е рисков фактор, който застрашава здравето, корелира с повишен риск от много заболявания, включително рак. Куркуминоидите са ефикасни модулатори на възпалителния отговор, поради това че те пряко засягат NF-kB фактора и циклооксигенезната активност.

Противовъзпалителните свойства на куркуминоидите могат успешно да се използват в борбата срещу симптомите на възпаление в костите и ставите. Те могат да допринесат за облекчаване на болката, детюмескенцията, намаляване на сковаността на ставите и подобряване на тяхната мобилност.

Антиоксидантна активност

Оксидативният стрес е една от основните причини за стареенето на тялото и появата на много заболявания. Въпреки това, този стрес може да се води с т.нар. антиоксиданти, които включват куркуминоиди. Тези куркуминоиди инхибират процесите, водещи до образуването на свободни кислородни радикали, като ги неутрализират и укрепват антиоксидантната система.

Обобщение

Капсулите Куркума плюс Черен пипер на Натурал Факторс са универсална, здравословна съставка за укрепване на организма. Добавката Turmeric with Black Pepper може да се използва както по време на инфекция, така и превантивно в периодите на повишена грипна активност. Комфортната форма на софтгел капсулите е перфектно решение за тези, които искат да се възползват от полезните свойства на черния пипер, но не са почитатели на вкуса на популярната подправка.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула на ден.