Л-Глутамин / L-Glutamine 500 mg Natural Factors - 60 капсули

Л-Глутамин / L-Glutamine 500 mg Natural Factors - 60 капсули

Л-Глутамин на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 500мг. L-Glutamine поддържа мускулната маса в чиста форма, възстановява мускулите след тренировка, грижи се за чревната бариера и мозъчните функции.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 19.88 лв. -10%
22.09 лв.
Производител:
Код на продукта: 2820NF
Магически точки: 22
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 12
 • Дози на ден 2
 • Една доза 5 капсули
 • Л-глутамин 500 mg
 • Разфасовка 60 капсули

Описание

Л-Глутамин на марката Натурал Факторс е хранителна добавка във вид на капсули от 500 мг. Капсулите са силно усвоими и не съдържат излишни добавки. 

Предимства на Л-Глутамин

 • Грижи се за чистата мускулна маса;
 • Ограничава риска от инфекции при хората, които тренират;
 • Ускорява възстановяването на мускулите след трениране;
 • Осигурява цялостната структура на бариерата на червата;
 • Контролира оптималните функции на мозъка.

Какво представлява Л-глутамина?

L-глутамин е ендогенна аминокиселина, обилно срещаща се в тялото. Въпреки че аминокиселината може да се възобновява в тялото, е нужен допълнителено прием в условия на интензивни тренировки, заболявания, стресови ситуации или физически наранявания. В случаи на недостиг на добавката Л-Глутамин, организма си го набавя от запасите в мускулите, и го насочва в полза на другите органи.

Благоприятно действие над мускулите

Глутаминовата добавка по време на интензивна тренировка поддържа мускулните растеж и регенерация. Препаратът л-глутамин се грижи за оптималната влажност на клетките, намалява разлагането на протеините и взема участие в детоксикацията на амоняка.

Какво още трябва да знаем за L-Glutamine?

L-Глутаминът спомага за ограничаване на катаболното действие на кортизол и може да повиши количествата на растежния хормон, също така и допринася за изгарянето на телесните мазнини, без загубата на мускулна маса. Добавката Л-глутамин също е ценна с влиянието си върху контролирането на глюкоза в кръвта и мускулната гликоген регенерация. 

Укрепване на имунната система

Глутаминът подкрепя възпроизводството и регулира активното действие на имунните клетки, като намалява вероятността от инфекция. Заедно с цистеин и глицин, хранителната добавка Глутамин допринася за създаването на ендогенния антиоксидант – Глутатион. 

Как действа глутатиона?

 • отстранява кислородните радикали;
 • участва в чернодробната детоксикация;
 • открива и премахва микроорганизмите.

Насърчаване на здравето на храносмилателната система

Капсулите Л-Глутамин са енергиен източник за клетки в храносмилателната система. Глутаминът се грижи за целокупността на чревната бариера, намаляващо вероятността от инфектиране и поява на автоимунни заболявания. Докато подобрява кръвообращението на лигавицата, L-глутамина ускорява заздравяването на пептичните язви.

Храна за мозъка

Глутаминът може да се конвертира в глутаминова киселина – основния възбуден невротрансмитер, участващ в синаптична пластичност, както и поддържане на когнитивни свойства. Глутаминовата киселина е от огромна важност за нормалния клетъчен метаболизъм.

Обобщение

L-глутаминът е препарат на марката Натурал Факторс, който подпомага растежа на мускулна маса и укрепването на имунитета. Препоръчва за хората, които тренират интензивно и по този начин са изложени на инфекции и наранявания.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 5 капсули два пъти на ден.