Л-лизин / L-Lysine 500mg HAYA LABS - 100 Вега капсули

Л-лизин / L-Lysine 500mg HAYA LABS - 100 Вега капсули

Аминокиселината Л-Лизин се грижи за правилното възстановяване на мускулите и тъканите в тялото, след тренировка и физическо натоварване. Участва в изграждането на ензими, протеини, колаген и хормони. Подпомага здравето на кости, стави, зъби и други.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 13.41 лв. -10%
14.90 лв. 17.00 лв. -12%
Производител:
Код на продукта: 853809007516
Магически точки: 17
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1
  • Л-Лизин 500 mg
  • Разфасовка 100 вега капсули

Описание

Аминокиселина Л-Лизин 500 мг от Haya Labs

L-Lysine е незаменима аминокиселина в човешкия организъм, една от общо девет такива, които играят основна роля за здравето на човек. Тялото се нуждае от нея, за да функционира правилно и за да провежда по нормален начин своите процеси. Особено при децата, тя е изключително важна, а приемането й под формата на хранителна добавка се препоръчва при активно спортуващи и при честа физическа дейност.

При интензивно натоварване тялото изразходва голяма част от своите запаси на важни вещества. В такъв момент е жизненоважно неговото необходимо презареждане с важни аминокиселини, минерали и витамини.

Защо е важна Л-Лизин аминокиселина за човешкото тяло?

Основната функция на Л-Лизинът в човешкия организъм е грижата й за правилното възстановяване на тъканите. Тя е незаменима, особено при често и голямо физическо натоварване. Благодарение на нея мускулните тъкани се възстановят по-лесно, без да се стига до преумора и се избягва рискът от травми. 

Като незаменима аминокиселина, то L-Лизинът участва и в изграждането на важни за човешкото тяло елементи, сред които са:

  • Протеини
  • Ензими
  • Хормони
  • Антитела
  • Колаген

Нейното нормално количество в тялото, гарантира оптималното й участие в производството им. Освен това тази аминокиселина отговаря за нормалното здраве и функция на имунната система. 

Тя още спомага за правилното и пълноценно усвояване на Калций (Ca) от организма и в производството на Колаген. По този начин спомага за по-доброто здраве и добро състояние на всички кости, стави, на зъбите, косата и на съединителните тъкани.

При децатата примерно Л-Лизинът отговаря за правилният растеж и развитие на тялото. При тях особено необходимото количество е в пъти по-високо от колкото при възрастните. Приемът обаче на Л-Лизин под формата на добавка задължително трябва да бъде съгласувано с медицинско лице.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 1 капсула

-33%