Л-Лизин / L-Lysine 500 mg Natural Factors - 90 капсули

Л-Лизин / L-Lysine 500 mg Natural Factors - 90 капсули

Л-Лизин на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 500мг. Добавката L-Lysine се използва за предотвратяване на умората, загубата на апетит и е много полезен срещу състояния на раздразнителност.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 21.23 лв. -10%
23.59 лв.
Производител:
Код на продукта: 2823NF
Магически точки: 23
Наличност: В наличност

Състав на продукта

 • Дози в опаковка 45
 • Дози на ден 3
 • Една доза 2 капсули
 • Л-Лизин 500 mg
 • Разфасовка 90 капсули

Описание

Л-Лизин на марката Натурал Факторс представлява хранителна добавка във вид на капсули от 500мг. Добавката L-Lysine допринася за ремонтирането и изграждането на мускулни протеини. Подкрепя синтеза на някои вещества, отговорни за превръщането на мастни киселини в енергия.

Предимства на L-лизин 500 мг

 • Естествен продукт за умора, загуба на апетит, и раздразнителност;
 • Подкрепя синтеза на някои вещества, отговорни за превръщането на мастни киселини в енергия;
 • Участва в производството на хормони и ензими, както и в изграждането на скелетни мускули и поддържа нивата на азот в тялото;
 • Допринася за синтеза на колаген, благодарение на който има благоприятен ефект върху кожата;
 • Поддържа усвояването на калций и намалява загубата му чрез урината;
 • Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Какво представлява Л-лизин?

Проучванията показват, че l-лизин има силна антивирусна активност. В комбинация със задължителна терапия за херпес симплекс вирус (HSV), l-лизин благоприятства състоянието. Това се дължи на факта, че l-лизин предотвратява метаболизма на аргинин – друга аминокиселина, необходима за HSV репродукция. В тези случаи се препоръчва диета с ниско съдържание на аргинин и допълнителен прием на l-лизин под формата на добавка.

Наличие и дефицит на Л-лизин

L-лизин е една от деветте основни аминокиселини, което означава, че човешкото тяло не може да го произвежда. Наличието на лизин в тялото е много важно за нормалното функциониране на много органи и системи.

Лизин дефицит може да доведе до постоянна умора и изтощение, лоша концентрация, загуба на апетит, загуба на тегло, и повече.

Допълнителна информация за Л-Лизин

Лизинът е органично химично съединение, класифицирано като протеинова аминокиселина. Това е екзогенно съединение, което означава, че не може да се произвежда в човешкото тяло и трябва да се снабдява с хранителни източници. Лизин се намира в много често консумирани храни; някои от източниците включват сирене, яйца, риба, червено месо, соя продукти, и дрожди.

В тялото, лизин участва в много важни биологични процеси. От съществено значение е за изграждането на протеини - хистоновете, принадлежащи към групата на основните протеини, се състоят главно от лизин и аргинин. В допълнение, той участва в кръстосаното свързване на колаген полипептиди, основният структурен протеин в човешкото тяло. Освен това, Той участва в производството на карнитин, който е от решаващо значение за правилното мастни киселини метаболизъм.

Обобщение

L-лизин е продукт, който обогатява диетата с допълнителна порция лизин. Важно е да запомните, че лизинът е основна аминокиселина за правилното функциониране на тялото. Диета бедни в естествени източници на лизин потенциално може да доведе до лизин дефицит, който лесно се коригира с помощта на тази добавка.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте по 2 капсули 3 пъти на ден.