Л-лизин / L-lysine 500 mg NOW - 100 Таблетки

Л-лизин / L-lysine 500 mg NOW - 100 Таблетки

Лизинът е аминокиселина, която телата ни използват, за да образуват протеини. Но той има много други и разнообразни функции.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 18.00 лв. -10%
20.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739001139
Магически точки: 20
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Л-Лизин 500 mg
  • Разфасовка 100 таблетки
  • Една доза 1
  • Дози в опаковка 100
  • Дози на ден 1-3

Описание

Лизинът е аминокиселина, която телата ни използват, за да образуват протеини. Но той има много други и разнообразни функции. 

Ако искате да се погрижите за здравето на тялото си, ако искате да осигурявате на организма си всички необходими вещества, за да бъде той здрав, обърнете внимание на аминокиселините. 

Една такава аминокиселина, която заслужава вашето внимание, е л-лизин. 

Освен в производството на протеин, тя участва в още няколко важни функции в тялото. Ето кои са те и как да си набавяте достатъчно количество л-лизин под формата на хранителна добавка. 

Л-лизин е аминокиселина, която се грижи за растежа и нормалното функциониране на мускулите. Той има и силата да транспортира мазнините до клетките, за да могат да бъдат използвани за образуването на енергия. Освен това, Л-лизин има няколко други важни функции, сред които: 

Може да предпазва от херпес 

Херпесът се причинява от вируса на херпес симплекс тип 1 (HSV-1), който може да се скрие в гръбначния ви стълб. По време на стрес или ако имунната ви система е отслабена, HSV-1 може да предизвика развитието на херпес. 

Добавките с лизин могат да помогнат за предотвратяване на размножаването на HSV-1 и да намалят продължителността на вече появилия се херпес. Смята се, че лизинът блокира друга аминокиселина, наречена аргинин, от която HSV-1 се нуждае, за да се размножи. 

За по-спокоен живот 

Лизинът има силата да успокоява. Ако сте подложени на силен стрес или страдате от безпокойство, приемът на лизин може да ви помогне да се отпуснете като блокира стресовите рецептори. 

За по-добро усвояване на калций

Калцият е изключително важен за тялото минерал. За съжаление, стресът, вредните навици и някои заболявания могат да попречат на телата ни да усвояват достатъчно количество калций. Лизинът има способността да помогне на тялото да усвоява по-добре приетия с храната калций. 

Как да приемате L-lysine от Now Foods?

Ако искате да увеличите приема на лизин, Now Foods може да помогне. Приемайте по една доза 1-3 пъти дневно по време на хранене. Имайте в предвид, че това е хранителна добавка и не може да замени разнообразното, здравословно хранене. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 1 капсула 1 до 3 пъти дневно, по време или между отделните хранения.

-33%