Л-орнитин / L-Ornithine 500 mg Haya Labs - 60 Капсули

Л-орнитин / L-Ornithine 500 mg Haya Labs - 60 Капсули

Л-Орнитин за имунна система, чернодробна функция, възстановяване на тъканите, за изхвърляне на азота и амоняка от тялото. Полезен при спорт за по-лесно изгаряне на мазнините. Участва в произвеждането на човешкият растежен хормон.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 26.10 лв. -10%
29.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 858047007267
Магически точки: 29
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Дози в опаковка 60
  • Дози на ден 1
  • Една доза 1 капсула
  • Л-орнитин 500 mg
  • Разфасовка 60 капсули

Описание

Л-Орнитин 500 мг на капсули от Haya Labs

L-Ornithine е от аминокиселините, които се произвеждат в човешкото тяло и не е основна, но въпреки това играе важна роля за общото здраве на човешкия организъм. Поради тази причина нейният балансиран прием е препоръчителен за здраво и силно тяло. 

Как можем да си набавим L-Ornithine?

Най-добрите източници на аминокиселината Л-Орнитин са животинските протеини като месо, риба, млечни продукти и яйца. Тя може да се набави и чрез храни като фъстъци, кокосов орех, пшеница, овес и други. Ако обаче тези продукти не присъстват в ежедневната ви диета, то е препоръчително да приемаме L-Орнитин като добавка под формата капсули от Haya Labs.

Защо е важна аминокиселината Л-Орнитин?

Основното значение на Л-Орнитинът е за пречистването на тялото от вредното въздействие на:

  • Азот, като участва основно в провеждането на карбамидният цикъл. 
  • Амоняк (NH3), който е отпадъчен и токсичен продукт от клетъчния метаболизъм и неговите високи нива в организма могат да доведат до неблагоприятни последици за здравето.

L-Орнитинът участва още в синтезирането на:

  • L-Аргинин
  • L-Пролин
  • Полиамини

L-Ornithine подобрява здравето на имунната система, като в същото време се грижи за нормалната функция на чернодробните клетки. Подобрява здравето на съединителната тъкан и спомага за регенериране на кожните клетки и тъканите при травми, операции и други нарушения.

Значението на Л-Орнитин при спорт

Л-Орнитинът е от аминокиселините, които оказват благотворно влияние върху човешкия организъм, особено при често и интензивно натоварване и спорт. Той участва в производството на OKG, което е Орнитин Алфа-кетоглутарат - съединение, което притежава антикатаболно, имуномодулиращо и анаболно действие.

L-Орнитинът заедно с Аргинин аминокиселината стимулират произвеждането на човешкият растежен хормон. Той отговаря за увеличаването и растежът на мускулната маса в тялото. 

Л- Орнитинът спомага и за по-ефективният резултат в следствие на тренировките, като подпомага тялото в изгарянето на мазнините.

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Πpиeмaйтe пo 1 дoзa днeвнo.