Л-орнитин / L-Ornithine 500 mg NOW - 60 Капсули

Л-орнитин / L-Ornithine 500 mg NOW - 60 Капсули

Знаете, че аминокиселините участват в производството на протеин. Но има и аминокиселини, които имат различни функции. Една такава, малко позната аминокиселина е л-орнитинът.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 34.20 лв. -10%
38.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 287
Магически точки: 38
Наличност: Изчерпан

Състав на продукта

  • Л-орнитин 1500 mg
  • Разфасовка 60 капсули
  • Една доза 3 капсули
  • Дози в опаковка 20
  • Дози на ден 1

Описание

Знаете, че аминокиселините участват в производството на протеин. Но има и аминокиселини, които имат различни функции. Една такава, малко позната аминокиселина е л-орнитинът. 

В света на аминокиселините орнитинът е необичаен елемент. Той не произвежда директно протеини и не е нужно да го приемате с храната, но е абсолютно необходим, за да останете живи. Какво означава това?

Е, не е нужно да го консумирате, защото можете да си го направите сами. Той е важен за живота, защото помага за детоксикацията на амоняка. Високите нива на амоняк в кръвта могат да причинят всякакви здравословни проблеми, включително когнитивни дефекти и промени в личността. 

Ползи от приема на Л-орнитин

Понякога телата ни не могат да произведат сами достатъчно количество орнитин. Ето защо е важно той да бъде набавян с помощт на хранителни добавки. Приемът на орнитин под формата на хранителна добавка: 

Подобрява представянето във фитнеса 

Добавките с орнитин са относително популярни сред спортисти и културисти. Някои данни сочат, че ако спортувате редовно и приемате орнитин, това може да подобри издръжливостта ви и да ускори възстановяването след тежко натоварване.  

Грижи се за добрия сън

Приемът на орнитин може да помогне, ако имате проблеми със съня. Доказано е, че аминокиселината намалява стреса и напрежението като ви позволява да спите дълбок и пълноценен сън, както и да се будите свежи и отпочинали. 

Подпомага зарастването на рани

Според проучвания, орнитинът е изключително важен, когато става въпрос за зарастване на рани и възстановяване след от изгаряне. Орнитинът има силата да ускори здравословното възстановяване на кожата и да редуцира появата на белези. 

Как да приемате Л-орнитин от Now Foods?

Ако искате да се възползвате от полезните свойства на Л-орнитин, приемайте по една капсула от продукта вечер преди лягане или преди тренировка.

Не приемайте повече от препоръчаната доза и не използвайте като заместител на здравословното хранене. Комбинирайте с л-аргинин и л-карнитин за по-добро усвояване и по-силен ефект. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 3 капсули със сок или вода на гладен стомах.

Пийте продукта  преди физически упражнения и вечер преди лягане.

-33%