Л-теанин / L-theanine 100 mg NOW - 90 Вега капсули

Л-теанин / L-theanine 100 mg NOW - 90 Вега капсули

L-теанинът е аминокиселина, която се съдържа предимно в зелен и черен чай и някои гъби. Може да бъде приеман и под формата на хранителна добавка като капсули и таблетки.

Количествена отстъпка

Количество Цена Отстъпка
3+ 54.90 лв. -10%
61.00 лв.
Производител:
Код на продукта: 733739001450
Магически точки: 61
Наличност: В наличност

Състав на продукта

  • Л-теанин 100 mg
  • Разфасовка 90 вега капсули
  • Една доза 1 капсула
  • Дози в опаковка 90
  • Дози на ден 1-2
  • Зелен чай 250 mg

Описание

L-теанинът е аминокиселина, която се съдържа предимно в зелен и черен чай и някои гъби. Може да бъде приеман и под формата на хранителна добавка като капсули и таблетки.

Известно е, че тази аминокиселина помага за облекчаване на безпокойството, стреса и намалява безсънието.

Ако искате да приемате теанин под формата на хранителна добавка, ето какво трябва да знаете за него: 

За какво се използва Л-теанин?

Най-известен с това, че помага на хората да се отпуснат, L-теанинът има и други потенциални ползи за здравето, включително:

Намалява стреса и помага при тревожност

Пиенето на гореща чаша зелен чай може да ви помогне да се чувствате спокойно и изследванията показват, че той не само отпуска ума, но и го прави, без да причинява сънливост.

Подобрява фокуса и концентрацията 

Комбинацията между кофеин и теанин може да е ключова, ако искате да подобрите концентрацията си. Според проучване, хората, които приемат двете съставки заедно се чувстват по-будни и могат по-лесно да се концентрират върху ежедневните си задачи. 

Подсилва имунитета 

Някои изследвания показват, че L-теанинът може да подобри функцията на имунната система на организма. L-теанинът може дори да помогне за намаляване на инфекциите на горните дихателни пътища. Оказва се, че катехините на зеления чай в комбинация с теанинът могат да бъдат ефективни за предотвратяване на грип. Антиоксидантите се борят със свободните радикали в тялото и подпомагат нормалната функция на системите в него. 

Известно е също, че силният имунитет зависи от здравето на храносмилателната система и червата. L-теанинът може да помогне за подобряване на възпалението в чревния тракт, което от своя страна подобрява имунитета.

Как да приемате L-theanine от Now Foods? 

Ако искате да се почувствате по-спокойни и психически стабилни, ако искате да се радвате на ежедневието си да се преборите със стреса, ако искате да подобрите имунитета си, приемайте една капсула л-теанин от Now Foods 1-3 пъти дневно заедно с храна. Не надвишавайте препоръчителната дневна доза и не използвайте като заместител на разнообразното, здравословно хранене. 

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и прохладно място, недостъпно за малки деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Приемайте 1 вегетарианска капсула от 1 до 2 пъти дневно, според нуждите, с храна.

-33%